Frölundabomben sprängd av polisen

Den bomb som hittades i ett bostadsområde i förmiddag har skjutits sönder av polisens bombgrupp. Sprängladdningen tros vara egentillverkad.

  • Publicerad 13:17, 10 apr 2018

– De sköt sönder den strax före klockan 13 och ska nu fram och undersöka den. Vad man kunde se verkar den egentillverkad och nu ska man se om den är skarp, alltså innehåller sprängämnen, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

LADDA NER VÅR NYHETSAPP: Iphone Android

Totalt har tio personer satts i säkerhet i Tynnereds kyrka.

– Vi har fått hjälp av en vaktmästare som öppnar upp Tynnereds kyrka åt dem som behöver någonstans att ta vägen, säger Thomas Fuxborg.

Det var vid 10 på förmiddagen som polisen fick in larmet från Briljantgatan i Frölunda. En byggarbetare hade hittat ett föremål i krypgrunden till en fastighet som misstänktes kunna vara en bomb. Polisen beslutade att utrymma tre trappuppgångar där 65 personer står skrivna.

Området har nu spärrats av av polisens bombgrupp. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har också inletts.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG