Trygg plats. Musikern Kapten Röd besöker Fryshuset som har öppet hus under coronakrisen för unga. Foto: Kim Blidkvist (bild från kampanjfilm)

Fryshuset tryggar ungas vardag under corona

”En ganska vanlig vardag” är Fryshusets nya kampanj med Kapten Röd i fronten. Syftet är att säkra en trygg plats för unga under coronakrisen

  • Publicerad 11:49, 6 maj 2020

Alla är välkomna till öppet hus men man måste anmäla sig först.

Ambassadör. Kapten Röd medverkar i kampanjens filmer som finns på sociala medier. Foto: Kim Blidkvist (bild från kampanjfilm)

– Kampanjen går ut på att behålla en ganska vanlig vardag när många fritidsaktiviteter har upphört och gymnasieskolorna är stängda på grund av coronasmittan, säger Malin Hagman, samordnare, Fryshuset Väst.

Fryshuset har sina lokaler i det gamla regementet i Kvibergs kaserner och erbjuder vanligtvis olika kreativa och stärkande aktiviteter som riktar sig till unga i åldern 13 till 30 år.

Nu, i coronatider utökar de verksamheten och håller även öppet hus ett par gånger i veckan.

– Vi ser att utsattheten ökar på flera sätt på grund av corona. När gymnasieskolorna har stängt försvinner en tryggpunkt för många unga som kan behöva läxhjälp eller kanske har en dysfunktionell hemmiljö och bara vill ha någonstans att vara, säger Malin Hagman.

Hon fortsätter:  

– För Fryshuset handlar det om att vara en trygg plats för ungdomar, där de både kan utöva sina intressen, träffa vuxna, få hjälp med studier och få ett varmt mål mat.

Genom den nya kampanjen hoppas Fryshuset sprida budskapet och samtidigt samla in medel till verksamheten. Musikern Kapten Röd är ambassadör.

– Han var på besök här och hängde med ungdomarna, körde lite musik och beatboxning. Kapten Röd medverkar också i våra kampanjfilmer som finns på sociala medier och som har fått extremt många klick och stor spridning. Tack vare Kapten Röd når vi ut till en ännu större målgrupp.

Samtidigt poängterar Malin Hagman att Fryshuset följer Folkhälsomyndigheternas restriktioner noga och har begränsat antal deltagare till varje aktivitet.

– Alla är välkomna till öppet hus men man måste anmäla sig först, säger hon.

"En ganska vanlig vardag"

Öppet hus

När: Onsdagar och torsdagar, klockan 13-15.

Var: Fryshuset, Nedre Kaserngården 5.

Mer info och anmälan: På Facebook; Fryshuset Väst, på Instagram @fryshusetvast eller malin.hagman@fryshuset.se.

Kampanjen har fått stöd från Folkspel samt följer Folkhälsomyndighetens råd och restriktioner.

Aktiviteter som Fryshuset Göteborg erbjuder:

• Bjuder på varm mat.  
• Delar ut matlådor till de som inte kan eller vill komma in i lokalen. 
• Tar emot gymnasieelever för studiehjälp.
• Lånar ut datorer och spel. 
• Har workshops och klasser inom kreativitet och skapande.  
• Erbjuder en trygg plats för alla som behöver!

Fryshuset erbjuder även aktiviteter, träffar och utbildning för ensamstående mammor som längtar efter något inspirerande, roligt och tryggt att göra tillsammans med sina barn.

Visa merVisa mindre