Foto: Anders Grönlund (genrebild)

Fullknökade extrabussar i Majorna

Spårarbeten i Majorna skapar trängsel på ersättningsbussarna till Järntorget. "Vi gör vad vi kan", säger Kristian Lans på Västtrafik.

  • Publicerad 17:02, 14 okt 2020

Mellan den 5 oktober och 2 november pågår flera spårarbeten i Majorna i olika etapper. Detta ger stora trafikstörningar för spårvagnslinjerna 3, 9 och 11.

Sedan i måndags har flera turer ersatts med buss och under rusningstid har det blivit rejält knökat.

– Det är svårt att ersätta spårvagnstrafik med bussar. Man får inte samma kapacitet, säger Kristian Lans, på Västtrafiks presstjänst.

Efter att Västtrafik blivit informerade om problematiken med trängsel har ytterligare två bussar sats in som nu kör skytteltrafik mellan Majorna och Järntorget.  

– Vi gör vad vi kan för att undvika trängsel. Nu går bussarna var femte minut. Det är också trånga gator i Majorna vilket också gör det svårt med buss. Sedan pandemin startade är alla bussar redan ute i trafik. Vi ligger på en väldigt hög belastning med de resurser vi har, säger Kristian Lans.

Hur ska man tänka som resenär?

– Om det blir väldigt trångt så uppmanar vi våra resenärer att vänta på nästa tur. Man vill ju ta den första. Då blir den väldigt full. Men det finns ofta kapacitet på bussarna som kommer efter. Vi uppmanar också resenärer att gå eller cykla hela eller delar av sträckan om det är möjligt, säger Kristian Lans.

Det finns även vittnesmål om stölder i trängseln på bussarna. Det är dock inte något Västtrafiks kundtjänst fått till sig.

– Därmed inte sagt att det inte sker. Men vi har inte fått in några sådana rapporter. Om det sker är det polisen man ska vända sig till i första hand. Sedan är vi tacksamma om man hör av sig till oss också så vi kan gå ut och varna, säger Kristian Lans.

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Musiken gav energi efter utmattningssyndromet

Lina Horner: "Musiken är som terapi för mig" Hösten 2019 blev Lina Horner sjukskriven för utmattningssyndrom. 2020 har hon kommit med både album och ep. "Musiken är som terapi för mig".måndag 26/10 14:10

KONSUMENT GÖTEBORG

"Håll inne med betalningen"

Konsument Vad gör man om fiberinstallationen försenas av en tvist? Eller om man köpt en ny hylla som man inte lyckas skruva ihop? Konsumentrådgivare, Cassandra Larsson har svaren. lördag 17/10 11:40

DEBATT

"Vem tycker att det är bra att fattiga dör tidigare?"

Debatt Den som lever sitt liv i rika Askim lever i genomsnitt 10 år längre än den som bor i Bergsjön. Den som är fattig, kortutbildad och arbetslös dör helt enkelt tidigare än den som är rik, högutbildad och har jobb. lördag 3/10 12:06

KRÖNIKOR

Axelsson: Det är mörkt för firande i oktober

Traditionsexperten om den traditionsfattiga hösten I vanliga fall avlöser de traditionella firandena varandra under årets olika månader men i oktobermörkret lyser de med sin frånvaro. söndag 25/10 11:52

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11