Kameror. Övervakning på gång vid Burger kings kassa. Foto: Mostphotos

Fylla, hot och våld – nu ska Burger king på Järntorget kameraövervaka

Stämningen blir ofta otrygg för både gäster och anställda på Burger king vid Järntorget under kvällar och nätter. Nu får restaurangen tillstånd att kameraövervaka mellan 18-05.

  • Publicerad 06:00, 1 mar 2017

Sexton polisrapporter har bifogats företagets ansökan om kameraövervakning och de vittnar om fylla, rån, misshandel och hotfulla gäster som sprider oro i restaurangen.

Vid ett tillfälle förra våren ska personal ha blivit dödshotade av en man som enligt polisrapporten ska ha sagt att han skulle "döda den ena efter att hon slutat" och sedan försvunnit därifrån.

– Vi har haft några incidenter av allvarligare och våldsam karaktär. Det här är för medarbetarnas och gästernas trygghet, säger Johan Persson, driftchef för NSP Burger king Sverige, där bland annat restaurangen på Järntorget ingår.

Restaurangen har redan satt in ett antal åtgärder för att få bukt med stöket. Förutom överfallslarm har man även väktare på plats under kvälls- och nattetid, en ganska ovanlig åtgärd enligt Johan Persson.

Övervakningskamerorna har i februari fått klartecken av länsstyrelsen och det är ett begränsat område vid entrén och vid kassorna som ska få övervakas.

– Vi är väldigt restriktiva med vem som får titta på materialet, det är hr-chef och it-chef som får göra det, ingen annan kommer ha tillgång. Den enda gången vi tittar på det är vid en polisanmälan, när polisen vill ha ut material, säger han.

Göteborgsnöje

Hönöbo siktar mot Dalsland i ny roman

Nöje Bosse Norrhem målar med akvarellfärger i sin spänningsroman Bosse Norrhem har varit Göteborg trogen i över 40 år. Sedan ett par år är det Hönö, som gäller. Men nya romanen "Den enögde akvarellmålaren", ja, den utspelar sig i Dalsland.onsdag 14/7 7:36

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12