Vandalisering. Polisen har fyra misstänkta för sommarens skadegörelse. (Arkivbild) Foto: Privat/ Mostphotos

Fyra misstänkta efter attacker på busskurer

Under en helg i juni krossades drygt 170 glasrutor på busskurer och ett par fastigheter i södra Göteborg, Mölndal och Härryda. Nu har fyra misstänkta hämtats in av polis.

  • Publicerad 12:05, 12 sep 2018

LADDA NER VÅR APP: IphoneAndroid

Det var under natten mellan fredag och lördag den 15 och 16 juni som flera busskurer och fastigheter i Göteborg, Mölndal och Härryda fick glasrutor krossade.

Polisen gick ut och efterlyste vittnesuppgifter från allmänheten och den fjärde september togs fyra personer in för förhör

Läs även: Efter skadegörelsen – polisen vill ha tips

– Det är spaningsarbete som lett fram till att vi kan misstänka de här personerna. Vad gäller vittnesuppgifter så är de väldigt avgörande när det handlar om en så omfattande skadegörelse som det gör i det här fallet. Efter att vi efterlyst vittnen så fick vi in flera som stärkte våra misstankar mot dessa personer, säger Kristina Isaksson, polisens utredare.

Tre av de fyra personerna ska vara i 20-årsåldern var av en under 18 år. Enligt polisen känner de varandra och de är misstänkta för grov skadegörelse.

– Det är fyra yngre personer, tre killar och en tjej och de är bekanta med varandra, på vilket sätt vill jag inte gå in på, säger Kristina Isaksson.

Läs även: Fjolårets vandalisering av busskurer kostade närmare miljonen

Efter ytterligare förhör samma vecka som de togs in släpptes de fyra men polisens misstankar kvarstår.

– Åklagaren gjorde en samlad bedömning utifrån vad de själva berättat i förhör och den bevissäkring vi har och ansåg då att de inte kunde hållas frihetsberövade längre. Nu kommer utredningen att fortgå i ytterligare några veckor innan vi är klara, avslutar Kristina Isaksson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG

    Vi är GBG