Öppet. I den gamla varvsbyggnaden finns nu parkeringsplatser. För de som jobbar i närheten och hämtar sina bilar nattetid har parkeringshuset stundtals upplevts som otryggt. Foto: Byrd/Dino Soldin (arkiv)

Garage stängde efter gatuslagsmål – otryggt igen

I våras fick ett parkeringshus på Lindholmen stänga på grund av att det upplevdes som otryggt. Trots väktare och ökad övervakning har rapporter om otrygghet kommit tillbaka.

  • Publicerad 05:30, 27 okt 2021

Vi har fått in några rapporter om att det har varit lite stökigt igen

I våras stängde RE-garaget på Lindholmen av säkerhetsskäl, efter incidenter som skapat otrygghet för de som använder garaget – speciellt nattetid.

Dels handlade det om rapporter om att organiserade slagsmål inför publik tog plats inne i parkeringshuset. Men också om att grupper av personer hängde där under kvällar och helger.

Parkeringshus avstängt efter organiserade slagsmål

Efter att ha sett över säkerheten inne i garaget, och ökat övervakningen med väktare, så valde fastighetsägaren Älvstranden Utveckling att öppna upp parkeringshuset i början av oktober. Beslutet togs tillsammans med Parkering Göteborg som förvaltar parkeringsplatserna.

– Under pandemin har fler personer tagit bilen till jobbet, så av den anledningen har det varit efterlängtat med fler parkeringsplatser i området, säger Manne Fridell, kommunikatör på Älvstranden Utveckling.

Otryggt igen

Trots att garaget bara hunnit vara öppet i några veckor har även känslan av otrygghet återkommit.

– Ja, vi har fått in några rapporter om att det har varit lite stökigt igen. Det handlar om grupper av unga som samlas med sina bilar i garaget, säger Manne Fridell.

Enligt rapport från väktare har de fått be de yngre männen att lämna garaget, men sedan stött på dem igen några kvällar i rad. Dock poängterar väktarna att det inte skett någon incident i samband med avhysningen.

Enligt Manne Fridell tittar man nu på att utöka de ronder som väktarna gör i området.

Foto: Byrd/Dino Soldin (arkiv)

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21