När Gary T'to kom till Göteborg 1977 blev han snart en institution med sin musik på populära Dojan på Vallgatan i centrala Göteborg.

Med sin trio bländade han en förtjust publik med covers, men också med sin egen Bruce Springsteenosande musik.

Kanske inte så konstigt. Han är ju från New Jersey, Springsteens bas för skapandet.

– Jo, vi kanske bodde på Dojan. Men vi var också ute och spelade mycket i landet. Det var inte alltid så bra betalt, så vi hade dåligt med pengar, minns han.

Han flyttade hem till USA 1989, efter ett försök att lyckas med sin egen musik och med sitt band i Sverige.

Nu är han tillbaka – efter 30 år – för att återigen spela på svensk mark. Först ut Stockholm. Sedan kommer han, lördag 8 juni, till Göteborg.

– Vi ska spela på Marieholm och göra om stället till Dojan på 80-talet. Det blir ett Dojan reunion, lovar den nu 67-årige sångaren och musikern.

Med på scen har han musikerna från en av sättningarna på 80-talet – Tomas Olsson, trummor, och Henkan Thomsen, bas.

– När vi repade första gången märktes det inte att vi hade varit ifrån varandra, säger Gary T'to, som nu mer bor i Bangkok med sin fru.

– Det blir låtar av Springsteen, Steve Ray Vaughn, Stones… Ja, till och med Creedence om jag får feeling. Blir publiken glad blir jag glad, säger han på perfekt svenskamerikanska.

– Ja, jag pratar nog bättre nu än vad jag gjorde då.

Gary T'to är förtjust i att vara tillbaka .

– Det är underbart. Det är klart, för en man som lever på en liten inkomst, är det dyrt. Men att spela med pojkarna… det är det jag lever för, säger han som hoppas på att det blir fler tillfällen.

– Jag ska också till Borlänge och spela med Clas Yngström 18 juni. Han var med på vår första skiva. Det ska bli fantastiskt att mötas på scen igen.