CENTRALEN. GBG Talks intar Centralstationen den 14–15 december mellan klockan 11.00 och 15.00. Foto: Magnus Fyhr

GBG Talks: Prata med en främling på centralen

Vågar du sätta dig ner och prata med en okänd slumpvis utvald person? I så fall har du chansen på GBG Talks.

  • Publicerad 10:17, 13 dec 2019

Slumpen avgör vem du får träffa. Det är ingen matchmaking.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

GBG Talks är ett helt nytt initiativ inom Julstaden Göteborg. Tanken är att alla som vill ska få en möjlighet att lära känna någon de aldrig träffat tidigare.

– Vi hjälper människor att mötas på ett tryggt sätt. Vi sätter en ram som gör det möjligt att placera sig framför en främling och lära känna personen på ett enkelt och lite spännande sätt, säger Andrea Jovell, marknad- och kommunikationschef på Göteborg & Co.

Den 14 och 15 december mellan klockan 11 och 15 är alla välkomna till Centralstationen.

– Där har vi placerat stolar i två par och gjort det lite mysigt. Du säger att du är intresserad till våra medarbetare på plats och får då antingen sätta dig direkt och prata med någon, eller så får du en tid då du är välkommen tillbaka om det redan är upptaget, säger Andrea Jovell.

Deltagarna får frågekort att utgå ifrån för att få igång samtalet.

– Nya samtal börjar ofta med lite väder och vind när man känner på varandra. Vi vill hoppa över det och gå direkt på frågor som engagerar och som gör att vi verkligen kommer nära varandra, säger Andrea Jovell.

Tanken med GBG Talks är att personer som annars inte hade valt att prata träffas och lär känna varandra.

– Slumpen avgör vem du får träffa. Det är ingen matchmaking, säger Andrea Jovell .

Samtalen pågår i max en halvtimme.

– Vill man fortsätta får man gärna sätta sig någon annanstans. Men efter en halvtimme ska fler personer få möjlighet att samtala.

Vad vill ni få ut av det här?

– Ansatsen är naturligtvis att skapa ringar på vattnet så att vi blir ännu mer intresserade av varandra, säger Andrea Jovell.

Är det ett engångsevenemang?

– Vi kommer att utvärdera det här. I grunden ligger att göteborgarna har ett rykte om sig att vara väldigt trevliga. Vårt antagande är att man möts i vänlighet. Men vi får testa och prova. Kanske kan det bli något återkommande.

Andrea Jovell Foto: Peter KVarnström