Generösa göteborgare gör Julklappsvagnen till succé

Julklappsvagnen har blivit något av en traditionen i julmånaden. Givmilda göteborgare är måna om att bidra och ge till de som inte har. I år har Stadsmissionens initiativ blivit en succé.

  • Publicerad 17:00, 2 dec 2017

Göteborgs Stadsmission tillsammans med Spårvägssällskapet Ringlinien bjuder på göteborgarna på en möjlighet att visa sin generositet. Det har blivit den tradition, som både bidragsgivare och Stadsmissionen kommit att värna om och gilla.

På stopp vid Härlanda, Wieselgrensplatsen, Spårvagnshallarna vid Majorna, St Sigfrids Plan och Drottningstorget fanns kändisambassadörer som kockprofilerna Alexandra Zazzi och Håkan Thörnström, fotbollslegendarerna Glenn Hysén och Kennet Andersson, hyllade före detta Frölundaspelaren Niklas Andersson och mr Sävehof Stefan Albrektson redo att ta emot gåvor från givmilda bidragstagare.

Med på färden fanns också Göteborg Direkts utsände för att hjälpa till.

Målet för året var att slå förra årets rekord på  60 säckar med nya julklappar, 130 000 i presenkort och drygt 150 000 i företagsgåvor och därmed kunna hjälpa ännu fler göteborgare att få en riktigt god jul.

Stadsmissionens Anette Tingest tror redan innan den egentliga genomgången att rekordet är slaget.

– Jag törs nog lova att det är fler bidrag än tidigare år, säger hon.

– Vid Härlanda kom Ica Munkebäck och gav ett bidrag på 100000 kronor. Dessutom gav de bort en gran- respektive en rendräkt.

Dräkter som Kennet Andersson (julgran) och Alexandra Zazzi (ren) inte var sena att sno åt sig, till göteborgarnas stora nöje.

Tanken med Julklappsvagnen är att ge människor och företag i staden en möjlighet att göra gott för utsatta barnfamiljer och fattiga äldre i sitt närområde. Något som chansen att visa att Göteborg skall vara en stad där ingen lämnas utanför.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG