PLATSEN. Här i Björlanda, placerad på jordbruksmarker norr om Skra Bro och invid skolan Björlandagården ska den nya friidrottsarena anläggas. Foto: Norconsult

Glädjebeskedet: Då ska Hisingens friidrottsarenan stå klar

Friidrottsarenan på Hisingen är ett steg närmare byggstart. Ett glädjebesked för föreningen IF Kville.

  • Publicerad 15:54, 19 dec 2019

– Det är för oss som förening, fantastiskt. Vi har inte haft någon förening på Hisingen sedan Rambergsvallen försvann, säger Anders Walther, sportchef, IF Kville.

Den framtida friidrottsanläggningen planeras norr om Skra Bro i Björlanda.

Tanken är att ersätta den friidrottsverksamhet som tidigare fanns på Rambergsvallen men som försvann 2014 i samband med att den byggdes om till den renodlade fotbollsarenan Bravida.

Göteborg Direkt rapporterade i augusti i år att Idrotts- och föreningsnämnden pausade investeringarna på grund av ekonomisk osäkerhet.

Oklart läge för ny friidrottsarena på Hisingen

Men med avsatta pengar för driften i Alliansens budget tillsammans med en tumme upp från byggnadsnämnden, kan bygget fullföljas som planerat.

– Nu finns det inga hinder, säger Elisabet Lann (KD), ordförande idrotts- och föreningsnämnden.

Hastighetsträning med idrottsstjärna

Friidrottsföreningen IF Kville har stora ambitioner för den nya anläggningen.

Förutom att arenan ska vara öppen för spontanidrott planeras på föreningens bekostnad ett gym och ett speedcenter – som ska erbjuda snabbhetsträning till bland annat fotbolls-, innebandy- och handbollslag.

Och det blir inte vem som helst som ska leda verksamheten.   

– Min efterträdare Peter Karlsson tar över i januari. Det är som hand i handske, han har svenskt rekord på 100 meter. Är det någon som kan hastighetsträning så är det han, säger Anders Walther.

Veteran-VM 2022

Förhoppningen är att komma igång med markarbetet redan till våren och senast år 2022 – lagom till Veteran-VM – ska arenan stå klar.

– Staden har lovat tre arenor till veteran-VM. I dagsläget finns bara två, den på Hisingen saknas men är lovad till dess, säger Anders Walther.

Storsatsningen: Ny friidrottsarena planeras i Björlanda

EFTERLÄNGTAD. Foto: Göteborg Stad

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

DEBATT: "Vi vill att alla skall känna trygghet på sjön"

Kräver lagstiftning om båtkörkort för snabba båtar och vattenskotrar Vi båtorganisationer med drygt 300 000 medlemmar i Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet vill se obligatoriskt båtkörkort för alla som framför båtar inklusive...torsdag 16/7 15:08

KRÖNIKOR

Tjulander: Göteborg Direkt går på sommarlov

Krönika När vi skålade in det nya året hade väl ingen kunnat ana vilken vår och sommar vi stod inför. Året som skulle bli det bästa... fredag 10/7 14:08

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11