Växtvärk. Hovås/ Billdals IF:s ordförande Jonas Fjellman fick i förra vecka glädjebeskedet att klubben kan fortsätta växa. Foto: Markus Andersson/ Hovås Billdal IF

Glädjebeskedet: Hovås/ Billdal IF kan fortsätta växa

Hovås/ Billdal IF har länge lidit av brist på planyta men nu kan deras problem vara lösta. I förra veckan stod det klart att de beviljas bidrag och kommunala borgen till två nya konstgräsplaner.

  • Publicerad 05:30, 2 okt 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Med över 1 000 medlemmar kan Hovås/ Billdal IF räkna sig som en av Sveriges största fotbollsklubbar. De fortsätter att växa och om tio år siktar Hovås/ Billdal IF på ett medlemsantal på 1 500.

– Med Nya Hovås så är intresset jättestort och det sker en stor inflyttning i stadsdelen, mycket större i jämförelse med staden i övrigt, säger Jonas Fjellman, ordförande för Hovås/ Billdal IF.

Läs även: Billdalsvallen: Vattensjuk och satt ur spel

Men i takt med att klubben har vuxit har bristen på planyta blivit ett allt större problem. Snart finns det ingen yta kvar att växa på. Men under förra veckan kom glädjebeskedet klubben länge väntat på. Idrott- och föreningsnämnden beslutade att bevilja dem bidrag och kommunala borgen för att få till stånd två nya konstgräsplaner och ett ytterligare klubbhus.

– Hade vi inte fått de här planerna så skulle vi inte kunna erbjuda 5-6-åringarna som ska spela prova-på-fotboll till våren någon plats. Hade vi inte fått gehör från politiken så hade vi tvingats begränsa vårt medlemsantal, säger Jonas Fjellman.

Läs även: Brist på spelrum har gett klubben växtvärk

Men nu står det då klart att klubben får bidrag och att förberedelser för de nya planerna kan börja redan till våren 2019. Dock hoppas Jonas att de ska få stöd från näringslivet och att några lån inte ska behöva tas. Pengarna kommer läggas på en omläggning av den befintliga elvamannaplanen vid Hovås Billdal arena och en ytterligare sjumanna plan för de yngre spelarna. Det vill även bygga nya lokaler vid Hovås Billdal arena då de befintliga är vid väldigt dåligt skick.

– Lokalerna har varit under all kritik för vad vi vill erbjuda våra medlemmar. Där för är det mycket glädjande att processen har gått över förväntan väl med idrott- och föreningsnämnden, avslutar Jonas Fjällman.

Vi är GBG

    Vi är GBG