Trots att det blir Arsenal och inte favoritlaget Manchester United är Kenneth förväntansfull inför resan. Foto: Ronnie Macdonald/Gabriel Tjulander

Glädjebeskedet: Kenneth får åka på fotbollsresa

Insamlingen för att Kenneth Gustavsson skulle kunna åka på fotbollsresa har nu nått sitt mål på 150 000 kronor. I september bär det av till London.

  • Publicerad 11:10, 29 jun 2018

GöteborgDirekt har tidigare skrivit om Kenneth Gustavsson som vintern 2011 råkade ut för en allvarlig olycka. I dag är han förlamad från bröstet och nedåt. Innan Kenneth skadade sig var han ofta över i London för att titta på fotboll.

I slutet av förra året startade därför några vänner till Kenneth en insamling för att kunna ta med honom på en fotbollsresa till London. Målet var 150 000 kronor och nu har insamlingen nått ända fram.

Läs också: Förlamades efter olyckan – nu samlar vännerna in till en sista fotbollsresa

– Det är fantastiskt roligt. Det har varit sån otrolig uppslutning hela vägen av både små och stora bidrag, säger Kenneths bror Christer Gustavsson.

I september flyger Kenneth med sitt stora entourage till London. Med sig har han bland annat sju ur personalen på äldreboendet som ska hålla ordning på alla mediciner, två andningsapparater och rullstolen.

– De har tagit tjänstledigt för att vara med och hjälpa till, säger Christer som också han ska följa med på resan.

Vilken match ska ni se?

–Det blir nog Arsenal – Watford.

Är Arsenal Kenneths favoritlag?

– Nej det är faktiskt Manchester United. Men Arsenal har den arenan som har flest och bäst handikappsplatser.

Vilket är ditt eget favoritlag?

– Det är faktiskt Arsenal, skrattar Christer.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG