Vart går vagnen? Nu kan vagnarna äntligen få siffror igen. Foto: Göteborg Spårvägar

Glädjebeskedet: Spårvagnarna får tillbaka siffrorna

Nu ska spårvagnarna äntligen få tillbaka sina siffror. I flera år har vagnarna saknat tydlig skyltning längst fram vilket skapat förvirring och irritation bland flera resenärer.

  • Publicerad 05:30, 2 jul 2022

Det började med att leverantören av skyltsystemet gick i konkurs 2019. Därefter följde en upphandling och en överklagan.

Vid det här laget har de flesta göteborgare vant sig vid att många spårvagnar saknar både siffra och färg och att man ibland får gissa sig till vad slutdestinationen är.

Men nu kommer ett glädjande besked från Göteborgs Spårvägar. Ett avtal har skrivits mellan och Vinga Bus Partner för installation av nya skyltar.

Det dröjer dock ytterligare ett par månader innan siffrorna dyker upp.

– Vi ser fram emot att starta installationen efter sommarsemestern och så skyndsamt som möjligt få spårvagnarna utrustade med fungerande skyltsystem, säger Bülent Esenteg, avdelningschef på Fordon och driftsäkring på Göteborgs Spårvägar i ett pressmeddelande.

Fram till dess kommer spårvagnsmodellerna M31 och M32 fortsatt att vara utrustade med provisoriska destinationsskyltar.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

"Ombildningar borde vara en icke-fråga"

Debatt Att Göteborgs politiker gör ombildningar av hyresrätter till en valfråga vittnar om bristande förmåga att ta itu med de större frågorna, skriver Mikael Larsson och Simon Vajedi, för Medborgerlig...onsdag 3/8 8:47