Go, ny radiokanal i Göteborg

Nyheter, musik och skattjakt, allt från och om Göteborg. Det är vad vi kan förvänta oss i den sprillans nya radiokanalen GO FM.

  • Publicerad 16:50, 1 mar 2019

"Jag har alltid älskat radio"

Den första mars 2019 smygstartar en helt ny radiokanal i Göteborg. Rattar man in frekvensen 103,1 på radion hittar man numera kanalen GO FM, grundad av Anders "Spider" Nilsson i samarbete med Göteborgs Närradio.

– Man kan läsa GO FM på olika sätt beroende var man kommer ifrån. Det är därför jag döpte kanalen till det. Antingen läser man GO på engelska eller GO på Göteborgska, säger Anders Nilsson.

Vad är syftet med en ny radiokanal i Göteborg?

– De flesta radiokanaler styrs idag från Stockholm. Jag vill ha radio från Göteborg och om Göteborg. Där jag vill prata med vanliga personer, kändisar och företagare, alla med anknytning till staden. Det är för lite av det tycker jag!

Varför ska man lyssna på dig och inte radiokanaler som redan finns?

– Jag ser mig inte som en konkurrent, jag är ett komplement! Man kan gärna lyssna på båda.

Du beskriver er som en radiokanal med “infotainment”, vill du berätta lite mer om det?

Kanalen ska vara informativ. Det kan handla om politik, nyheter om vad om händer runt om i Göteborg. Men det ska vara underhållande också! Alltså inte bara tjo och tjim, men inte heller bara tråkigt. En underhållande information.

Hur ser radioprogrammet ut nu?

Just nu finjusterar vi tekniken och har sändningstid mellan 6 till 10 på morgonen med trafikinformation var tionde minut. På morgonen har vi fokus på nyheter, väder och trafiken. Om två, tre veckor ska vi utöka sändningen till klockan tre.

Vad mer för program kan vi förvänta oss?

– Vi ska ha en frukostklubb! Vi blir ett par stycken som kommer prata om allt möjligt och ha det trevligt. Men vi vill ha fokus på mer musik och mindre tjöt! Jag vill också ha musikkryss där man kan vinna lite priser. Och skattjakt!

Skattjakt?

Ja, den ska heta Skattkistan där företagare har lämnat skatter i sina butiker som man får leta koder för att hitta och lyssna efter ledtrådar i radion.

Vad spelar ni för musik?

Musikgenren nu är en mix mellan 70- 80- 90-tal och låtar som är aktuella i dag. Längre fram kommer lyssnare kunna gå in på nätet välja en låt som man vill ska spelas mellan 30- till 40 000 låtar. Kanske blir lite märkliga låtar ibland, men det är ju någon som har velat lyssna på den!

Du levererar trafikinformation på goterborgdirekt.se också. Blir det samma snabba trafikservice i etern?

– Det blir trafikuppdatering var tionde minut i radion. Hos er uppdaterar jag ju varje minut! Men jag ska utveckla så det blir ännu mer trafikinformation på både radion och på er hemsida.

Varför kallar du dig Spider?

– På 80-talet jobbade jag som ljudtekniker på en närradiokanal. På den tiden gällde rullbandsspelare och vinyler. Det var krångligare teknik och jag fick krypa in som en spindel i nätet och försöka få allting att fungera. Därför började redaktionen kalla mig Spider och det har suttit kvar.

Varför vill du jobba med radio?

Jag har ju alltid älskat radio. Det händer något jämt och man kan få vara kreativ med musiken och ljudet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG