Tre möjligheter i helgen. "Total fräschhet" med Majornatrion Ossian Melin, Filip Alladin och Anton Hellström, takkonsert med Surrender Dorothy eller Marvels mot Örebro. Foto: Kai Martin/Marvels

Göteborg Direkt guidar dig till den perfekta helgen

Takkonsert på anrika korvkiosken vid Mariaplan. Tynneredsdagen med mängder med aktiviteter. Total Fräschhet på Stadsteatern. Tre t:n som alternativ till helgen – eller bara lite av Bob Dylans musik.

  • Publicerad 10:30, 4 maj 2018

Gästspel på hemmaplan

Vad: Den kreativa kompistrion från Majorna – Ossian Melin, Filip Alladin och Aton Hellström – har tjusat Stockholmspubliken med sin komiska och absurda uppsättning "Total fräschhet". Nu är det gästspel i Göteborg som gäller månaden ut.

Var: Göteborg stadsteater, Studion.

När: Fredag 4 maj, 19.00, lördag 5 maj, 18.00.

Info: Hittar du här!

Bob Dylan i Majorna

Vad: Valdemar Erlin är inte bara en varmhjärtad läkare, han är också ett stor fan av Nobelpristagare Bob Dylans musik och texter. Så till den milda grad att han tillsammans med bandet Valdemar framför sina tolkningar av idolens låtskatt.

Var: Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata11.

När: Fredag 4 maj, 19.00.

Info: Hittar du här!

Takkonsert på korvkiosktak

Vad: För två år sedan spelade bandet Bättre än Beatles på taket av den klassiska korvkiosken vid Mariaplan. Ett försök att på Majornavis göra om förebildernas än mer klassiska sista spelning på skivbolaget Apples tak vid Saville Road i London 30 januari 1969. Nu görs ett nytt försök. Denna gång med Surrender Dorothy, som i höstas kom med debutalbumet "Ballyhoo Music".

Var: Korv kiosk, Mariagatan 6.

När: Lördag 5 maj, 14.00.

Info: Hittar du här!

Amerikansk fotboll

Vad: Den planerade premiärmatchen på Valhalla IP mot Karlstad för herrarna och Örebro för damerna fick flyttas till Bravida arena. Men nu krockar inte Marvels herrmatch mot Örebro mot damallsvenskan.

Var: Valhalla IP.

När: Lördag 15.00.

Info: Hittar du här!

Tynneredsdagen:

Vad: För 37 året i rad hålls Tynneredsdagen. Eventet som innehåller allt från tivoli, olika prova-på-aktiviteter, politiska partier, matförsäljning till Tynneredsloppet. Plus, förstås, en loppis. Förra året lockades 53 olika organisationer och inte mindre än 22 akter uppträdde.

Var: Turkosgatan, Tynnered.

När: Söndag 6 maj, 10.30–15.

Info: Hittar du här!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG