Göteborg Direkt i unikt valsamarbete med Hem & Hyra

Fyra fullsatta Ullevi. Motsvarande så många människor står i kö till en lägenhet i Göteborg. Tillsammans med tidningen Hem & Hyra vill vi ge några av dem ett ansikte och samtidigt lyfta denna viktiga valfråga i skymundan.

  • Publicerad 05:40, 6 aug 2018

Visst byggs det i Göteborg. Men bostadsbristen i stan är skriande och samtidigt står en stor del av det existerande beståndet inför en omfattande och välbehövlig renovering.

När vi här på Göteborg Direkt skriver om dessa ämnen – lägenhetsbrist, nybyggen eller renoveringsoro – är gensvaret från Er läsare enormt.

Läs också: Bostadsbristen bortglömd valfråga i Göteborg

Fast av det märks inte jättemycket i den pågående lokala valdebatten. På redaktionen frågade vi oss varför.

För frågar man Jihad Eshmawi, Vilma Wålemark, Per Johannessen, Nilla Niklasson, Annika Sörensson eller Towe Breuss, sex av de köande till en lägenhet via Boplats Göteborg, är ju frågan en av de viktigaste. Bara de sex göteborgarna har ju tillsammans hisnande 24 år i kön bakom sig redan.

Lagom till valdagen kommer vi därför tillsammans med Hem & Hyra att publicera vad de olika lokala partierna har för planer för att lösa bostadskrisen i stan. En valguide för dig som tycker att just bostadsfrågan är avgörande för hur du ska lägga din röst 9 september.

Fram tills dess vill vi i en serie artiklar också ge bostadskön ett ansikte och en chans för Jihad, Vilma, Per, Nilla, Annika och Towe att berätta om sin bostadssituation och sina lägenhetsdrömmar.

Glöm inte att gå och rösta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG