Här är Göteborgs största papperstidning. Foto: Gabriel Tjulander/ Mostphotos

Göteborg Direkt – nu störst i Göteborg

Enligt den senaste konsumentundersökningen från Orvesto är Göteborg Direkt nu den största papperstidningen i Göteborg.

  • Publicerad 09:52, 14 feb 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Med hela 130 000 läsare går Göteborg Direkt nu om både Göteborgs-Posten med sina 117 000 läsare och Metro med 85 000 i Göteborgs kommun.

– Det är jättekul att fler och fler upptäcker oss vilket gör att vi kan satsa på lokaljournalistiken, säger Mats Tollesson, vice vd på Göteborg Direkt.

Ökar stort i Centrum

Förra året gjorde Göteborg Direkt en stor satsning på Centrum-Majorna/Linné och ökade den utdelade upplagan, vilket resulterade i en läsarökning på 41 procent i detta område.

– Vi är glada över att vi kunde göra den satsningen för vi vet att många använder vår tidning som sin förstahandskälla till lokala nyheter, säger Mats Tollesson.

"Print-döden gäller inte alla"

Göteborg Direkt presterade även bra i förra årets Orvesto-mätning då man rekordökade.

Läs även: GöteborgDirekt rekordökar!

– Med tanke på att vi lever i en digitaliserad tid känns det bra att printdöden inte gäller alla. Faktum är att vi nu även satsar internt och söker med ljus och lykta efter fler kompetenta mediesäljare, avslutar Mats Tollesson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG