Fullspäckad helg. Rome Is Not A Town spelar åter i hemstaden. Robert Svärd underhåller, precis som Axwell/Ingrosso. Foto: D Roger Ren/Kai Martin/pressfoto

Göteborg Direkts tips till en fullmatad musikhelg

Summerburst på Ullevi kommer hålla grytan kokande i två dagar. Men för den som vill dansa till annat än dj:s finns det alternativ. Kolla in Helgtipset för bästa guidningen.

  • Publicerad 09:15, 1 jun 2018

Uff-uff-Ullevi!

Vad: Under två dagar kommer Summerburst pumpa ut högaktuell EDM med lika högaktuella dj:s. Ullevigrytan förvandlas till en dansande folkfest företrädesvis för den yngre publiken när akter som Axwall/Ingrosso, Caroline Roxy, Albin Myers + the Gang Gang Gang med flera osäkrar beatsen.

Var: Ullevi.

När: Fredag 1 juni, 15.00–24.00, lördag 2 juni, 15.00–24.00.

Info: Hittar du här!

Hans och Greta

Vad:Se sprakande dans, ett vimmel av tåspets och imponerande hopp i Svenska Balettskolans årliga vårföreställning. Det är snart dags för balettföreställning tillsammans med Svenska Balettskolan- Sveriges yrkesförberedande grundskola med elitutbildning i dans med bland annat Sverigepremiären av "Rêves de Jeunesse" och balettföreställningen, "Hans & Greta" med den brittiske Terence Etheridge som koreograf.

Var: Lorensbergsteatern.

När: Fredag 1 juni, 18.00, och lördag 2 juni, 16.00

Info: Hittar du här!

Folkmusik- och dansfestival

Vad: Bäckafestivalen är en nystartad folkmusik- och dansfestival i Göteborg i samarbete med Frilagret och Folkmusiker Mot Rasism Göteborg. Projektet utgör starten till ett nyskapande, inkluderande och gränsöverskridande folkmusik- och dansprojekt i Göteborg. Festivalen bokar unga oetablerade folkmusiker och folkdansare från olika traditioner och satsar extra för att personer i alla åldrar, traditioner och bakgrunder ska få uppleva folkmusik och dans live.

Var: Frilagret (Järntorget).

När: Fredag 1 juni, klockan 17–02:00.

Info: Hittar du här!

Familjeäventyr på Konstepidemin:

Vad: Konstepidemins dag och Internationella Spelmansstämman firas med bland annat livebandskaraoke, föreställningar och asfaltsmålning för stora och små. Spelmansstämman ger flamencokonstnären Marco Flore, följt av ett möte mellan flamencogitarrduon Robert Svärd och Afra Rubino. Här kan man även lyssna till Kristina Kjellsons intelligenta visbetraktelser och fiolspel i världsklass av Lena Jonssons Trio.

Var: Konstepidemien.

När: Lördag 2 juni, 12.00–23.30.

Info: Hittar du här!

Slammerdrottningar

Vad: Göteborgskvartetten Rome Is Not A Town har övertygat sedan starten 2015. Debutalbumet "It's a dare" kom i höstas och fortsatte på den inslagna rundgångstonen. För någon månad sedan gästade bandet festivalen South By South West i Austin, Texas och gästar nu hemstaden för första gången sedan dess. Big Kizz med förre Graveyardmedlemmen Axel Sjöberg värmer upp.

Var: Pustervik, Järntorgsgatan 12–14.

När: Lördag 2 juni, 22.00.

Info: Hittar du här!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG