ÖL. Det nya ölinriktade systembolaget ska ligga i Nordstan. Foto: Roland Magnusson

Göteborg får ett systembolag – med bara öl

Göteborg är Sveriges öl-huvudstad. Det är sedan gammalt. Nu kommer ännu ett bevis på det när Göteborg blir först i landet med ett helt nytt koncept: ett systembolag med bara öl. Det rapporterar Beernews.

  • Publicerad 14:54, 7 feb 2020

ELINA YLI-TORVI, PRESSANSVARIG, SYSTEMBOLAGET. Foto: Magnus Fond

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Det är ingen tillfällighet att Systembolaget väljer att prova det nya konceptet först i Göteborg.

– Vi vet att det är många ölälskare i Göteborg och där kan vi få fin feedback, säger Elina Yli-Torvi på Systembolaget till Beernews.

Historien om första ”Systembolaget” i Göteborg

Här är skolorna där eleverna dricker mest

Planen är att den nya butiken ska öppna i höst. Därefter ska konceptet utvärderas innan det kan bli aktuellt med fler butiker på andra platser i landet.

Den första butiken kommer att ligga i Nordstan nära dagens Systembolag, som även fortsättningsvis kommer ha kvar ett ölutbud.

– Det kommer att finnas ölnyheter i den nya butiken, men vi vet inte exakt vilka öl som ska finnas där ännu. Men visst finns det med i tankarna att det är många bryggerier i Göteborg och att det är trångt på hyllorna, säger Elina Yli-Torvi.

Daniels bryggeri går som på räls

Göteborg tappar upp på nytt

Öl och glass – en oväntat het kombo

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Bryt ihop men se till att gå vidare"

Retorikcoachen om coronapandemin. Alla påverkas vi av den rådande corona-situationen men vissa slår den hårdare mot. Jenny Ralphsson Jernberg vet hur man tar sig genom tuffa motgångar.tisdag 24/3 16:53

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57