Göteborg får sitt eget Almedalen

I höst arrangeras Frihamnsdagarna – Göteborgs svar på Almedalsveckan. Där kommer företag, offentliga aktörer, politiker och föreningsliv att bjudas in för att delta i samtalet.

  • Publicerad 15:10, 19 apr 2021

Ali Tabrizi är utvecklingschef på Bostadsbolaget och är tidigare initiativtagare till Västra Hisingen Basket.

Seminarier, debatter, tal och workshops ska utgöra Frihamnsdagarna som arrangeras den 3-4 september i år. Men programmet ska även präglas av kultur, mat, musik, dans och möjliga träffpunkter.

Inspiration kommer från Almedalsveckan och Järvaveckorna i Stockholm. Det berättar Ali Tabrizi och David Björneloo som är initiativtagare till Frihamnsdagarna.

– En mötesplats likt Almedalen har efterfrågats länge i Göteborg. Nu är det många som längtar efter att ses och hitta nya lösningar och samarbeten som svar på de stora behov vi ser växer i samhället, säger David Björneloo i ett pressmeddelande.

Frihamnsdagarna är tänkt att vara ett återkommande evenemang. Första året avhandlas tre teman; framtid, demokrati och hållbarhet.

Speakers corner

Samtliga riksdagspartier kommer att erbjudas tid att tala på en av områdets scener. Det kommer även att finnas en speakers corner där besökare ska kunna anmäla sig att hålla ett tal.

– Vi arbetar för att det ska bli ett återkommande evenemang som på sikt får hela staden att bubbla av samtal och engagemang. Men eftersom vi inte vet hur pandemin utvecklar sig arbetar vi med två scenarier. Det ena är helt öppet för göteborgare att besöka och delta. Det är det vi vill. Om det inte är möjligt kommer vi att upprätta separata scener med tydligt avstånd så seminarier och tal kan strömmas och på så sätt tillgängliggöras, säger Ali Tabrizi.

David Björneloo kommunikatör och initiativtagare till Frihamnsdagarna. Foto: Pressbild

Vi är GBG