Göteborg FC:s lagkapten Beata Kollmats är 26 år och kom till klubben 2011 från IF Böljan. Foto: Per Montini

Göteborg FC går för första guldet

På lördag har Göteborg FC chansen att för första gången vinna Damallsvenskan. Allt avgörs i sista omgången där tre lag slåss på guldet, två av dem möts – Göteborg och Rosengård.

  • Publicerad 16:00, 26 okt 2018

Beata Kollmats, lagkapten i Kopparberg/Göteborg FC, vad har du för känslor inför lördag?

– Bara sjukt taggad! Det ska bli jätteroligt. Det är fantastiskt att tre lag har chans för guldet, det är sådana matcher man vill spela. Klart det är lite pirrigt men det är mest glädje.

Om ni vinner mot Rosengård och Piteå tappar poäng mot Växjö så hamnar guldet i Göteborg. Vad ger du en sådan utgång för chans?

– Vi måste ju först och främst gå för vinst och det har vi alla möjligheter till. Sedan vet vi att Rosengård är ett bra motstånd, men vi har ju fördelen av hemmaplan. Som du säger måste vi förlita oss på Växjö också. Men de har ett bra lag med flera spelare som kan gå fram och avgöra. Piteå-spelarna kan nog ha lite nerver också eftersom de inte har varit i den situationen innan. Jag tror absolut Växjö kan knipa poäng men det kan verkligen gå hur som helst känns det som.

KGFC har aldrig vunnit ligan – vad skulle ett guld betyda för klubben?

– Jättemycket så klart. Klubben har ett par andraplatser men aldrig gått hela vägen så det skulle vara fantastiskt. Sedan hade klubben kanske inte räknat med att chansen skulle komma redan i år men det har självklart varit ett mål på sikt.

Vad är det som har fungerat så bra i år?

– Vi har en bra stomme i laget. Kontinuitet är viktigt. Sedan har vi spetsat med några nyförvärv och vi fick också in nya tränare med en stor vinnarmentalitet och alla tjejerna har köpt deras sätt att spela fotboll. Det känns som det blivit bättre och bättre.

15:30 är det avspark på Ullevi. Gratis inträde. Det känns som det inte finns någon anledning att inte komma. Har du någon sista uppmaning till supportrarna inför matchen?

– Det kommer bli en riktigt spännande match. Två bra fotbollslag kommer gå stenhårt för vinst. Så det är som du säger – det finns ingen anledning att inte komma. Det är sista chansen för i år.

Förutsättningarna inför lördag

Nya serieledaren FC Rosengård tar hem guldet vid seger mot Kopparbergs/Göteborg FC i den sista omgången.

FC Rosengård är seriesegrare också om man kryssar mot KGFC, samtidigt som Piteå spelar oavgjort mot Växjö.

Tvåan Piteå IF kniper guldet om FC Rosengård tappar poäng mot KGFC samtidigt som man själv vinner mot Växjö DFF.

KGFC, trea inför avslutningen, tar guld vid seger mot FC Rosengård, samtidigt som Piteå IF tappar poäng mot Växjö DFF.

KGFC kommer tvåa och når Champions League vid oavgjort mot FC Rosengård, om Piteå samtidigt förlorar mot Växjö.

Källa: Kopparberg/Göteborg FC

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG