Värmerekord i Göteborg för maj. 31,1 grader uppmättes under onsdagen. Foto: Monkey Business Images(Mo

Göteborg - varmast i hela Sverige

Värmen verkar aldrig ge sig. Under onsdagen uppmättes temperaturen till 31,1 grader i Göteborg. Det innebär inte bara ett nytt värmerekord för maj utan det var den högsta temperaturen i hela Sverige.

  • Publicerad 13:40, 31 maj 2018

Ingen kan ha undgått de senaste veckornas värmebölja. I Göteborg sattes det under onsdagen värmerekord för majmånad när 31,1 grader uppmättes.

Enligt SMHI är det över en grad varmare än det tidigare värmerekordet på 29,8 från 1977. Den höga temperaturen innebär inte bara ett nytt stationsrekord och ett nytt säsongshögsta, utan även den högsta majtemperaturen som uppmätts i Sverige på över 100 år.

Det var inte bara supervarmt på dagen utan under natten var det dessutom nära att det blev en rekordtidig tropisk natt, vilket innebär att temperatur inte sjunker under 20 grader.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG