Ön Langkawi ligger i norra delen av Malaysia. Foto: Google maps

Göteborgare dog i Malaysia – ska ha bränts av manet

En svensk man folkbokförd i Göteborg har avlidit i Malaysia. Enligt lokala medier blev han bränd av en manet.

  • Publicerad 13:08, 28 jun 2018

Utrikesdepartementet bekräftar att en svensk man avlidit i Malaysia.

– Vi känner till att han en svensk man i 60-årsåldern har avlidit i Malaysia, att han var hemmahörande i Götaland och att hans anhöriga är underrättade om dödsfallet, säger Gunnar Vrang på UD:s presstjänst.

Mannen är folkbokförd i Göteborg. Enligt malaysiska medier blev han bränd av en manet när han simmade vid stranden Tanjung Rhu på ön Langkawi i nordvästra Malaysia under onsdagen.

Det är ännu okänt vilken typ av manet mannen kom i kontakt med men dödsfall av det här slaget är ovanliga.

Lokala medier rapporterar att myndigheterna förra året gick ut och varnade efter att man funnit två typer av dödliga maneter längs kusten.

Svenska ambassaden skriver på sin hemsida att man alltid bör ta reda på de säsongsmässiga badförhållandena genom researrangörer, hotell eller lokala myndigheter när det gäller till exempel undervattensströmmar eller förekomsten av maneter.

Här kan du läsa mer om farliga maneter

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG