Cyklist. Erik Hellström cyklar mellan Johanneberg och Rosenlund, med Styr&Ställ vid punka. Foto: Elisabeth Alvenby

Göteborgarna om cykelstaden: Det blir bättre

Enligt en ny rapport från trafikkontoret ökade inte cyklingen i Göteborg under förra året, trots högt satta mål. Vi frågade några cyklister om vad de tycker, är Göteborg en bra cykelstad eller ej?

  • Publicerad 08:39, 20 mar 2017

Erik Hellström Foto: Elisabeth Alvenby

Erik Hellström, 24, Johanneberg

Jag tycker det är ganska bra att cykla i Göteborg, jag har gjort det de senaste två åren. Det blir bättre och bättre och man tar sig snabbt fram eftersom det finns många leder. Bilar är oftast aktsamma mot cyklister men ibland kan det vara svårt att samsas om utrymmet och veta vem som har företräde.

Kristina Sundholm Melin. Foto: Elisabeth Alvenby

Kristina Sundholm Melin, 58, Kungshöjd

Jag har cyklat i Göteborg sen jag flyttade hit för 29 år sen. Här kan man cykla året runt, i Stockholm ställde jag alltid in cykeln under vintern. Jag cyklar mest hemifrån och ner mot Stenaterminalen, cykelvägen där. Det är snabbare för mig än att åka kollektivt och det är alltid välskötta cykelbanor.

Elin Thalin. Foto: Elisabeth Alvenby

Elin Thalin, 36, Guldheden

Det funkar bra, jag har precis börjat cykla heltid. Min resa är från Guldheden till Första långgatan och det är bra cykelvägar. Det sämsta är cykelövergångsstället vid Chalmers, där känns det som att jag får stå och vänta i minst fem minuter varje gång jag ska över, om det ens räcker. Att hitta vägar helt utan rödljus är ju svårt såklart.

Jan Sveide. Foto: Elisabeth Alvenby

Jan Sveide, 57, Kungsladugård

Det går framåt. Det finns cykelvägar på de flesta platser men det stora problemet tycker jag är skyltning och tydlighet, ibland bara försvinner cykelbanan och man vet inte var man ska ta vägen. Kommunen borde själva testa sina cykelbanor ibland och se hur de fungerar, det här är något man behöver jobba med.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG