Foto: Gabriel Tjulander

Göteborgarna om sina bostadsdrömmar

Drömmer du om en bostadskarriär eller är nöjd över där du bor idag? Några göteborgare reflekterar över sin bostadssituation när GöteborgDirekt frågade: Hur bor du i dag och hur skulle du vilja bo på sikt?

  • Publicerad 05:30, 16 aug 2021

Gjorde ett strategiskt val för sex år sedan.

Mustafa Namir. Foto: Gabriel Tjulander

Mustafa Namir, 30 år, Rannebergen

– Jag har precis fått en hyreslägenhet via Boplats. Min plan är att spara och förhoppningsvis kunna köpa en bostadsrätt eller ännu hellre en villa i framtiden. Det går långsamt, men man måste sätta upp höga mål för sig själv.

Anne Huhta Foto: Gabriel Tjulander

Anne Huhta, 61 år, Gårdsten

– Jag trivs jättebra i min hyresrätt, den har en fin och lugn gård och jag har bra grannar. Här har jag bott i 21 år och vill inte flytta. Jag sparar pengar, men det kommer inte gå till en nytt boende som det känns nu.

Peter, Linnea, Arvid och Vilja Karlsson. Foto: Gabriel Tjulander

Linnea, 35 år, och Peter Karlsson, 40 år, med Arvid och Vilja, Hisings Kärra

– Vi gjorde ett strategiskt val för sex år sedan när vi köpte vårt radhus i Kärra. Genom att kolla vilka skolor som fanns i närheten och hur vi upplevde området. Därför har vi inte bråttom att flytta, vi trivs väldigt bra där vi är, säger Peter Karlsson.

– Skulle vi flytta någonstans i framtiden skulle det vara lite mer centralt och gärna nära havet, säger Linnea Karlsson.