Göteborgarna vaknade upp till ett osäkert politiskt läge

Efter en nervkittlande valkväll vaknade göteborgarna i dag upp till ett nytt politiskt läge. Och det är en känsla av osäkerhet som många bär med sig till jobbet och skolan.

  • Publicerad 09:49, 10 sep 2018

– Det känns väldigt oroligt tycker jag, men det ska bli spännande att se hur de ska lösa det här, säger Gunnar Ljungqvist, hemmahörande i centrum.

På spårvagnen genom Göteborg är det gårdagens val som syns på allas mobilskärmar. Moderaterna gjorde ett riktigt dåligt val och tappade 7,8 procent samtidigt som de blir omsprungna av uppstickarpartiet Demokraterna som landar på 17,2 procent och därmed blir Göteborgs andra största parti.

– Det är inte ens klart än. Det kanske ska köra ihop, det är det nya nu. Det är spännande. Jag har inte sovit så mycket i natt, säger Madeleine, från Johanneberg.

– Jag tror inte på att de kommer få det att funka, då västlänken är deras största fråga, jag tror det kommer bli svårt, säger Gunnar Ljungqvist.

Vad är din allmänna känsla i dag?

– Osäkerhet, jag tror att de flesta känner så i dag. Jag tänkte att när jag gick in på Facebook i morse skulle alla ha skrivit något. Men ingen har skrivit någonting. Inte någon, säger Madeleine

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG