GöteborgDirekt lanserar historisk podcast

GöteborgDirekt kan nu avslöja nyheten att nästa helg kommer första avsnittet av den historiska podcasten ”Gator och torg i Göteborg” släppas.

  • Publicerad 11:31, 14 nov 2020

Podd. Den 21 november släpps första avsnittet av podcasten Gator och torg i Göteborg.

Vi lever i en historisk tid på många sätt, en pandemi härjar över vår värld och sätter sina spår i historien som skrivs här och nu.

Samtidigt bor vi i en stad som gör sig redo att fira sina gångna 400 år.

Så i en vilja att lära dig känna din stad ännu bättre lanserar nu lokaltidningen GöteborgDirekt tillsammans med traditionsexperten Mattias Axelsson podcasten ”Gator och torg i Göteborg”.

– Det känns så kul att kunna köra igång den här podden, både för att skänka ett historiskt perspektiv till hela 400-årsfirandet men också för att jag tror det finns ett stort intresse hos våra läsare för göteborgshistoria, säger Gabriel Tjulander, redaktör på GöteborgDirekt.

Från och med 21 november kommer du, tillsammans med en av GöteborgDirekts reportrar och Mattias Axelsson, att få djupdyka i någon av Göteborgs gator och torgs historia.

Bakom varje torg och gathörn gömmer sig en berättelse om en stad i ständig förändring, om tider som flytt, glansdagar och armod.

Som en hyllning till de 400 åren som gått kommer vi varannan vecka att göra nedslag på gatorna och torgen nära dig och titta närmare på historiska skeenden som format platsen så som vi känner den i dag.

I första avsnittet (på lördag 21 november) möts vi på ett torg som byggdes för dem som bodde där i en tid då funktionalism var på modet. Det handlar förstås om Axel Dahlströms torg.

– Som före detta högsbobo slog det mig hur lite jag faktiskt visste om det här torget som jag ändå ränt ganska mycket på, säger GöteborgDirekt-reportern Johanna Roos, som leder första avsnittet.

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Synade min optiker – kan jag ångra mitt köp?

Konsument Konsument Får jag ångra mitt köp efter att jag synat min optiker? Vad gäller om jag köpt en vara över Facebook? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 22/11 11:51

Debatt

"Vi måste hitta sätt att binda ihop staden"

Debatt Debatt: Västsvenska Handelskammaren Med Älvstadens utbyggnad har en förflyttning av Göteborgs centrum börjat, här pekas Frihamnen ut som en ny mitt. Nu måste vi ta tag i frågan om hur vi binder ihop staden över vattnet och på Hisingen. lördag 28/11 11:40