I början av 2018 tillträder Stefan Örgård som ny chef för Göteborgs naturhistoriska museum. Foto: Ian Schemper/Privat

Göteborgs äldsta museum får ny chef

Malmska valen, lejonet Simba och världens kanske bäst uppstoppade elefant får en ny intendent nästa år. Stellan Örgård blir ny chef på Göteborgs naturhistoriska museum efter flera år av ledningsproblem.

  • Publicerad 15:47, 26 okt 2017

Stellan Örgård har bland annat jobbat som projektledare för utställningsproduktionen på Universeum. Närmast har han varit verksamhetsansvarig för Vetenskapsfestivalen.

– Jag har de senaste tio åren jobbat i publika verksamheter inom vetenskap och brinner för att nå ut till så många som möjligt med inspirerande innehåll och program. Att som på Göteborgs naturhistoriska museum visa upp bredden i den biologiska mångfalden genom utställningar, program och förvaltning av samlingar tror jag är viktigt i en mer urbaniserad värld, säger han i ett pressmeddelande.

Den tidigare chefen, Hans Peter Dahlgren, fick sparken i våras och 2013 fick den dåvarande chefen Ann Strömberg lämna sin tjänst strax efter att GP avslöjat jäv vid anställningar på museet.

Naturhistoriska är Göteborgs äldsta museum, bildat 1833. De senaste åren har de haft ett stadigt ökande besöksantal. Förra året hade museet drygt 208 000 besök.

– Stefan Örgård kommer att kunna bidra på många sätt med sin erfarenhet från att arbeta med publika verksamheter där kunskap och forskning har varit grunddelar. Han har också arbetat aktivt med att nå nya målgrupper vilket är värdefullt i det fortsatta arbetet, säger Pernilla Schedin, områdeschef för Västarvets publika verksamhet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG