Göteborgs bästa pizza finns i Frölunda

Göteborgarnas favoritpizzeria La Forteza finns i Frölunda. Det är mattjänsten Onlinepizza som har korat pizzerian efter deras kunders beställningar och omdömen. "Vi jobbar med kärlek" säger pizzabagaren Ali Bakhtiar .

  • Publicerad 14:35, 12 jan 2018

När göteborgarna får välja är det La Forteza i Kaverös som toppar pizzeriorna i Göteborg. Det är mattjänsten Onlinepizza som har korat pizzerian efter en sammanställning av alla beställningar och omdömen från drygt en miljoner kunder under 2017.

Ali Bakhtiar, pizzabagare och ägare av La Forteza gläds stort av beskedet.

– Det är jätteglädjande för mig, mina anställda och kollegor. Det är så roligt för vi verkligen kämpar och jobbar hårt varje dag.  

Varför tror du att er pizzeria blev favoriten?

– Tack vare alla artiga och återkommande kunder som alltid har hjälpt oss att ge bra betyg och omdöme. Det är alltid glädjande för oss. Att kunderna är nöjda är det viktigaste för oss.

 Vilken pizza är mest populär hos er?

– Kaverösspecial och Kebabspecial. Det är svårt att utse bara en pizza. Och bland de vegetariska har vi inte bara de klassiska utan även en egen, Martina som är ganska populär bland tjejer, jag har faktiskt tagit statistik. Den är med honung, fetaost, rucola, mozzarella och pestosås.

Vilken pizza är du mest stolt över?

– Alla pizzor är speciella och jag har faktiskt alltid älskat mina pizzor om jag ska vara ärlig.

Hur ofta äter du pizza?

– Kanske varannan eller var tredje dag. Det beror på stämningen.

Hur länge har du arbetat som pizzabagare?

– Jag började i branschen år 2000. La Forteza öppnade 2006 i Majorna, men sen flyttade vi till Kaverös efter några år.

Har du märkt några skillnader i pizzabranschen sen du började?

– Det har blivit mer färskt och fräscht. Våra pizzor är alltid gjorda med färskt bröd och fina råvaror. Vi lagar mat och inget blir kvar dagen efter. Vi jobbar med kärlek för att ge så bra service som möjligt.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG