GCF. Göteborgs Kulturkalas byter namn till Gothenburg Culture Festival. Foto: Tommy Alvén

Göteborgs Kulturkalas byter namn – igen

Göteborgskalaset blev Kulturkalaset som nu blir Gothenburg Culture Festival. – Det känns spännande med ett namn på engelska som dessutom får en enkel förkortning, GCF, Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig.

  • Publicerad 09:53, 16 apr 2019

För 12 år sedan gjordes Göteborgskalaset om till Kulturkalaset, med fler satsningar på just kultur.

Nu byter det namn igen, till Gothenburg Culture Festival. Anledningen till namnbytet är Kulturkalasets allt fler internationella gäster de senaste åren.

– Det känns spännande med ett namn på engelska som dessutom får en enkel förkortning, GCF. Men det är framförallt innehållet som spelar roll och nu startar vi ett utvecklingsarbete med ännu större förankring i staden och en tydligare utblick mot Norden och världen, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig för Gothenburg Culture Festival på Göteborg & Co i ett pressmeddelande.

Det tidigare namnet, Göteborgs Kulturkalas, kommer dock att leva med även i år för att besökarna ska känna igen sig.

Förra året arrangerades Kulturkalaset i samarbete med Euorpride. I år sker samarbetet med European Choir Games, som kommer locka tusentals körsångare från hela världen till Göteborg. Temat på årets kulturfestival är därför ”Voice & Music”.

Med den nya satsningen hoppas man också kunna locka fler stora programpunkter.

– Jag är övertygad om att detta på sikt kommer att öka såväl attraktionen som kvaliteten. Och det kommer även att göra göteborgarna ännu mer stolta över sin stad och sin nygamla festival, Gothenburg Culture Festival, säger Tasso Stafilidis

Gothenburg Culture Festival arrangeras 6-11 augusti. I slutet av juni släpps programmet.

FAKTA

Gothenburg Culture Festivals uppdrag är att uppmärksamma och stärka det rika kulturutbudet i regionen och medverka till att Göteborg och Västra Götalandsregionen blir än mer attraktiva att leva och verka i samt att besöka. Gothenburg Culture Festival ska vara en angelägenhet för alla göteborgare och för hela Västra Götalands län.

Sedan 1991 har Göteborgs Stad genom Göteborg & Co bjudit göteborgarna och invånarna i Västra Götalandsregionen samt tillresta besökare på stadsfestival, först i form av Göteborgskalaset och sedan 2007 som Göteborgs Kulturkalas.

2018 hade Göteborgs Kulturkalas 1,7 miljoner besök och bjöd på 1 700 programpunkter i samarbete med 250 programpartner från kulturlivet.

Programmet är gratis för besökarna och öppet för alla

Källa: Got Event

Visa merVisa mindre