Beslut. Römosseförskolan kommer att stänga nästa veckan, enligt ett beslut i förskolenämnden. Foto: Mostphotos/Anton Petrychenko

Göteborgs stad stänger Römosseförskolan i Hammarkullen

I går, onsdag, kom beskedet att huvudmannen för Römosseskolorna i Göteborg inte längre får driva skolverksamhet. Nu stänger Göteborgs stad även föreningens förskola som ligger i Hammarkullen.

  • Publicerad 19:00, 28 okt 2021

Under torsdagen kom beskedet att förskolenämnden i Göteborgs stad tagit beslut att ge den fristående Römosseförskolan verksamhetsförbud.

Förskolan har huvudmannen Föreningen Framstegsskolan i Göteborg och nämnden gör bedömningen att huvudmannen är olämplig att driva en förskola.

− Förskolans styrelse har inte tagit ansvar för att se till att förskolans ekonomi sköts på ett korrekt sätt. Styrelsen har också försvårat tillsyn och myndighetsutövning, säger Amanda Larsson, enhetschef för tillsyn- och juridikenheten på förskoleförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Beskedet togs på nämndens möte, 27 oktober, samma dag som det stod klart att Skolinspektionen tagit beslut om att dra in tillståndet för huvudmannen som även driver tre grundskolor i Angered.

Beslutet: Skolinspektionen stänger Römosseskolan

600 elever utan skola – det händer nu

28 barn utan förskola

Römosseförskolan har plats för 45 barn och har i nuläget 28 barn inskrivna i sin verksamhet enligt pressmeddelandet.

− Barnen som går i förskolan kommer att få erbjudande om plats i kommunal förskola i närområdet, säger Amanda Larsson.

Barnens vårdnadshavare ska få erbjudandet innan förskolan stänger den 7 november.