Göteborgs unga skådespelare enas i ny film

Tystnad – tagning. Nu pågår inspelningarna av filmen som utspelar sig i Biskopsgården. En film som enar 70 unga skådespelare från olika delar av Göteborg.

  • Publicerad 10:58, 7 apr 2018

– Filmen har fått en titel nu: Min Ort - A Ghost Story, säger Said William Legue som är filmens initiativtagare och producent.

Min Ort - A Ghost Story handlar om en Sebastian som ordnar en stor överraskningsfest för Denise som fyller år. Han ber ungdomar om pengar till festen, men när festen sedan äger rum är det något som inte stämmer. Ungdomarna känner sig lurade – och Denise försvinner mitt under festen.

Energi uppstår

I ett gym på Lindholmen spelas en dansscen in. Ett tiotal skådespelare samlas runt Said William Legue som målar upp förutsättningarna för scenen.

– Ni har ju inte sett Denise sedan festen så det finns en viss energi som uppstår när hon kommer in i rummet. Fattar ni? Det finns inga fel, ta det bara som det kommer.

Said William Legue tycks vara fylld av energi trots att han har jobbat hårt oavbrutet i en vecka nu. Under den tiden har han sett till att 70 ungdomar är på rätt plats i rätt tid. Han och regissören Johan Melin har peppat och fått storyn att växa fram. Replikerna utarbetar de tillsammans med de unga skådespelarna allt eftersom.

– Vi vill ta fram deras riktiga talang, att de är sig själva. Det är då det blir acting, säger han. Men det går jättebra, ungdomarna är fantastiska; de är i tid, de gör sin hemläxa med karaktärsbyggen. De bara växer och växer. Det är bara kärlek.

Tvärkul

Det har varit långa dagar. Said William Legue spärrar upp sina ögon för att visa hur trött han är. Men i dem syns ingen trötthet. Det gör det inte heller i 16-åriga Sabrin Gabdons ögon. Göteborg Direkt träffade henne under castingen till filmen för några veckor sedan. Då var hon lite nervös inför inspelningen men den känslan är nu som bortblåst.

LÄS MER: Biskopsgården i centrum i ny film

I nära en timme har inspelningen pågått oavbrutet på dansgolvet, men hon älskar det.

– Det här är tvärkul, säger hon.  Allt är roligt. Och de som är med har blivit en familj för mig, säger hon och hoppar in i dansscenen igen.

Min Ort - A Ghost Story kommer att ha premiär på Stora teatern i månadsskiftet maj, juni i år.

Min Ort

Min Ort genomför projekt som bygger på att uppmärksamma, motivera, inkludera och främja ungdomar i olika områden för att känna samhörighet och mening.

Min Ort - A Love Story handlade om ungdomar i Bergsjön. Finansierades av Göteborg film festival och Familjebostäder.

Min Ort - This is Sweden handlade om ungdomar på Hisingen. Finansierades av Ungdomssatsningen Hisingen.

Min Ort - A Ghost Story handlar om ungdomar i Biskopsgården men också från andra delar av Göteborg. Finansieras av stadsdelen Västra Hisingen.

Vi är GBG