Veteranpoolen. Kammar hem bragdpris. Foto: Carina Gran

Göteborgsföretaget vinner bragdpris

Tjänsteföretaget Veteranpoolen tilldelas pris för årets bragd av intresseorganisationen Svensk Franchise. Samtidigt slår corona hårt mot företaget.

  • Publicerad 12:20, 18 apr 2020

Företagare i Göteborg har fått upp ögonen för att vi snabbt kan få in trygg och erfaren personal...

Pris. Per Karnros, franchisetagare i Göteborg Väster. Foto: Veteranpoolen

– Jag är stolt och hedrad över priset. Vi är ett starkt lag, och nu behöver vi utföra fler bragder för att klara oss genom den pågående krisen, säger Per Karnros, franchisetagare i Göteborg Väster.

Veteranpoolen är ett tjänsteföretag med ett speciellt upplägg där samtliga anställda är ålders- eller avtalspensionärer. De anställda utför RUT- eller ROT-tjänster samt bemannar de flesta branscher.

I motiveringen lyfter Svensk Franchise fram den starka utveckling företaget haft under de senaste åren. Veteranpoolen är i dag börsnoterat, och Sveriges största arbetsgivare för pensionärer.

– Vi har framförallt växt inom företagsbemanning. Företagare i Göteborg har fått upp ögonen för att vi snabbt kan få in trygg och erfaren personal vid behov. Vi kan leverera allt från ekonomitjänster till truckförare eller fastighetsskötare, säger Per Karnros.

Men corona krisen har drabbat företaget hårt då en stor del av deras anställda kvalar in som så kallad riskgrupp. Samtidigt drar många företag ner på personal, och det finns även uppdrag som man inte längre utför.

– Hälsa och säkerhet går alltid först. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer noggrant och våra kunder har stor förståelse för att vi nu behöver avvakta med vissa typer av uppdrag.

Nu sätter de förhoppningarna till en bra vår där många kommer behöva hjälp med RUT- och ROT-sysslor som kan utföras i den friska luften utan nära sociala kontakter.

– Vi har fortfarande många medarbetare som är friska, utanför riskgrupp och som nu väntar på att få klippa gräs och häckar, bygga altaner eller måla fasader. Det är dags att utföra en bragd till – och ta oss igenom den här krisen tillsammans, avslutar Per Karnros.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Så gör du om du swishat fel

Konsument Gäller ångerrätt på nätauktion och hur gör jag om jag skickat pengar till fel person? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. torsdag 3/9 16:37

DEBATT

"Rädda verksamheterna i Kommersen"

Debatt: Miljöpartiet Nu hotas Cykelköket och Solidariskt Kylskåp i Kommersen vid Masthuggskajen. De måste räddas skriver en rad miljöpartistiska politiker. tisdag 22/9 11:56

KRÖNIKOR

Tjulander: Gör som gymnasieskolan – håll till höger

Krönika. Göteborg Direkt har kartlagt hur gymnasieskolorna hanterar pandemin under skolstarten. Något som vi borde ta efter i samhället i stort menar artikelförfattaren. måndag 14/9 16:45

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11