Räknemiss. Före detta In Flames-medlemmarna Peter Iwers och Daniel Svensson i bryggeriet där Odd Island Västkustpilsner tillverkas. Foto: Edwin Bergstöm

Göteborgska hårdrocksölet nobbas efter räknemiss

Göteborgsbryggeriet Odd Island hade chansen att få ut sitt lageröl i över 200 av Systembolagets butiker. Men ett räknefel i offerten gör att de missar chansen den här gången.

  • Publicerad 16:56, 3 apr 2019

Bryggeriet Odd Island består av tidigare medlemmar i hårdrocksbandet In Flames. De har sedan tidigare tre öl i några av Systembolagets butiker. Nu hade de chansen att få ut ett av sina öl, Västkust, i alla butiker i Systembolagets fasta sortiment. Men när offerten skulle skrivas blev det fel.

– Vi fyllde i fel pris. Vi räknade fel helt enkelt med några öre, säger bryggaren och tidigare In Flames-medlemmen Peter Iwers.

Missen innebär att bryggeriet missade chansen den här gången.

– När du skickar ansökan måste allt stämma. Gör det inte det så tar de ett annat öl. Det är många som vill in.

När har ni chansen nästa gång?

– Vi får vänta tills nästa gång de vill ha den här typen av öl. Jag vet inte när det blir, säger Peter Iwers.

Bryggeriet är nystartat och har precis flyttat från Fjärås till Lindome. Där öppnar de snart också ett tap room dit besökare kan komma och provsmaka.

Under GBG Beer Week i veckan är de inblandade i flera arrangemang. Till våren kommer en ny ipa och även en öl med smak av hallon och passionsfrukt. De har också en folköl på gång som de gör i samarbete med hårdrockaren Hank von Helvete.

– Vi försöker satsa på öl med ganska hög hinkabillitet som vi brukar kalla det. Öl för dem som kanske ännu inte upptäckt ipa och apa, säger Peter Iwers.

Läs också: Hårdrockarna brygger för framtiden

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG