Söker musikalbarn. Regissör Fredrik Benke Rydman startar en musikalskola för att hitta barn till Göteborgsoperans storsatsning på musikalen "Oliver" med premiär om drygt ett år. Foto: Mats Bäcker

Göteborgsoperan satsar på musikalutbildning

Hösten 2019 har Göteborgsoperans musikal "Oliver" premiär. För denna uppsättning krävs det barn – mycket barn. Då startar operan en musikallinje för talanger mellan 6 och 11 år.

  • Publicerad 12:16, 11 jul 2018

Regissören och koreografen Fredrik Benke Rydman, grundaren av danskompaniet Bounce, ska basa över uppsättningen, som kommer har planerad premiär i september 2019.

– Oliver! är en evigt aktuell story om det stora gapet mellan en förvriden vuxenvärld och barnen. Jag tänker, med min bakgrund inom streetdance, skjuta in friskt, ungt blod i denna klassiker utan att förlora det som gör den till en klassiker. Låta massor av barn och deras uttryckssätt av idag få ta över Sveriges bästa scen i en värld som inte liknar något annat, säger han i ett pressmeddelande.

Massor av barn krävs alltså. För att hitta alla dessa talanger kommer Göteborgsoperan att starka en musikallinje för barn mellan 6 och 11 år.

Det handlar om en kostnadsfri utbildning i sång, dans och drama för hundra barn. Av dessa kommer cirka 60 unga väljas ut för en medverkan i ensemblen. Där kommer det handla om 80 föreställningar fördelade mellan olika lag i spelperioden september–maj.

Audition påbörjas i slutet av augusti och Oliverskolan startar i september. Oliverskolan äger främst rum dagtid på lördagar och söndagar skolåret 2018–2019 men även under vardagskvällar. Sista anmälningsdag är söndagen den 5 augusti.

Musikalen "Oliver" hade premiär i London 1960, text och musik av Lionel Bart baserad på Charles Dickens klassiska 1800-talsroman "Oliver Twist". Redan 1961 fick den svensk premiär på Oscarsteatern. 1968 kom den Oscarsprisade filmen i regi av Carol Reed.

Göteborgsoperan musikallinje

För: Barn mellan 6 och 11 år.

Start: I september 2018 och ett år framåt under terminerna skolåret 2018/19. Utbildningen är i sång, dans och drama, främst tänkt på helger men även vardagskvällar.

Avsikt: Hitta cirka 60 barn som ska kunna vara med i Göteborsoperans storsatsning på musikalen "Oliver" med Fredrik Benke Rydman som regissör.

Sista: Anmällningsdag 5 augusti 2018.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG