Gothenburg Griffins tar sikte på Tyskland

Quidditch, den fiktiva kvastsporten från Harry Potter, har för länge sedan blivit verklighet. I slutet av april deltar göteborgslaget Gothenburg Griffins i quidditchens motsvarighet till Champions League i Tyskland.

  • Publicerad 18:00, 9 apr 2018

Är du ett fan av Harry Potter? I så fall behövs ingen vidare förklaring av vad lagbollsporten quidditch handlar om. Många har genom sagans värld upplevt de hissnande quidditchmatcherna där karaktären far fram på sin kvast – högt över marken.

Den fiktiva sporten har för länge sedan blivit verklighet och utövas sedan drygt 12 år tillbaka runt om i hela världen, fast förstås utan flygande kvastar. Däremot ska kvasten efterliknas av en pinne som spelarna har mellan benen.

För tre år sedan grundade Hugo Hallberg, 19, quidditchlaget Gothenburg Griffins, som redan tävlat i både SM och EM.

LÄS MER: Fiktiv sport är nu verklighet i Göteborg

Den 27 april reser laget till Pfaffenhofen i Tyskland för att möta andra länder i quidditchens motsvarighet till Champions League.

– Vi sikar på att åka ner och ha kul, Vi får bara med oss sju personer som är det minimala antalet spelare. Med tanke på att exempelvis Norge och Österrike som kommer med full styrka får vi vara väldigt ödmjuka inför uppgiften, säger Hugo Hallberg.

Hur har det gått att träna under den kalla långa vintern?

– Många underställ och bra vantar. Vi har kört cirka två gånger i veckan, antingen i Slottsskogen eller på Heden.

Vilken är den vanligaste frågan ni får?

– Om vi flyger! Inom communityt är sporten numera rätt frikopplad från Harry Potter. Man kommer allt längre bort från rollspelstänket och får in mer idrottsmoment.

Quidditch

Quidditch är ett fiktivt lagbollspel i J.K. Rowlings böcker om Harry Potter. Varje lag består av sju spelare som flyger på kvastar. Det är tre jagare vars uppgift är att få klonken genom motståndarlagets tre målringar högt upp i luften.

För den som är nyfiken och vill prova på quidditch ordnar Gothenburg Griffins en öppen träning i Azaleadalen i Slottsskogen den 22 april.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG