Laget ska också uppmärksammas på Gothia Cups invigning på måndag. Foto: Peter Magnusson

Gothia Cup bjuder in thailändska fotbollslaget

Efter 17 dagar instängda i den mörka grottan i Thailand. Nu bjuds fotbollslaget in till nästa års Gothia Cup.

  • Publicerad 09:28, 11 jul 2018

Under tisdagen kom beskedet att alla pojkar och deras tränare hade räddats ur Tham Luang-grottan i Thailand. I 17 dagar satt de 12 pojkarna och deras 25-årige tränare instängda.

Nu hålls de isolerade på sjukhuset i väntan på tillfrisknande. Fifa bjöd in pojkarna till VM-finalen på söndag men av medicinska skäl är de tvungna att tacka nej.

Under tisdagen kom nästa inbjudan. Gothia Cup bjuder in Wild Boars Football Club, som laget heter, till nästa års turnering där Gothia står för alla kostnader.

– Vi vill som världens största turnering visa att Wild Boars med killarna och deras ledare är med oss nu när vi börjar turneringen. Det finaste sättet vi kan visa det är att bjuda in dem till nästa år med förhoppningen att de återhämtar sig och kan komma hit till Sverige och träffa andra fotbollsspelare från hela världen, säger Malin Jonson, kommunikationsansvarig på Gothia Cup.

Gothia Cup framför också att de gärna vill hälsa på laget i Chiang Rai och hjälpa dem med förberedelserna inför nästa års turnering.

Årets Gothia Cup börjar i nästa vecka och även då kommer Wild Boars att uppmärksammas.

– Vi har vår stora invigningen på måndag kväll och då vill vi skänka dem en tanke. Vi får återkomma till hur detta kommer ske men vi vill givetvis lyfta dem i vårt sammanhang, säger Malin Jonson.

Varje år deltar flera thailändska lag i Gothia cup. I årets turnering kommer klubbarna FC Bankok och Southen Beach FC och i många år hade Gohia Cup en fotbollsskola i i Bankok.
 

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11