Gratis hockeyskola – då vill kommunen ha skridskohyra

Göteborg HC:s erbjuder gratis hockeyskola i Angereds Arena. Men vid senaste träningen blev många barn besvikna. Kommunen har precis infört att alla måste betala 40 kronor för lån av skridskor.

  • Publicerad 13:17, 5 nov 2018

– Vi hade familjer som fick vända hem. De var många som var överrumplade för de har alltid kunnat kliva in och låna utrustning och skridskor men nu tvingades de att betala, säger Jan Mellgren, ordförande Göteborg HC.

Klubbens värdegrund är att vara öppen för alla och har i många år haft en kostnadsfri hockeyskola i Angereds Arena. Om inte kommunen ändrar sig om avgiften måste den ideella hockeyklubben se sig om efter fler finansiärer.

Läs mer: GHC:s tuffaste match är inte på isen

– Vi har väldigt många familjer som inte har pengar för att köpa egna skridskor och kan inte ens vara med om det kostar 40 kronor per barn varje vecka. Det enda alternativet för oss är att skaffa fler sponsorer, säger Jan Mellgren.

Läs mer: Här är hockeyklubben som välkomnar alla

På Idrotts och föreningsförvaltningen (Ioff) pekar man på att det ska det vara samma regler i alla kommunens is-anläggningar. Därför upphör nu uthyrningen som varit gratis för GHC sedan Angereds Arena var nybyggd och man ville få fler att testa hockey.

– Gratis uthyrning skulle ha gällt i ett år men har förlängts i flera år. Men vi kommer att hantera frågan internt för att se om det finns någon möjlighet att göra någon satsning, via bidrag eller något annat för att hjälpa föreningen, säger Emir Slavotic, avdelningschef anläggning, Ioff.

Hockeyklubben hoppas att kommunen ändrar sig.

– Jag har gott hopp och tror att Göteborgs stad är så pass klok att de kan göra ett undantag för regler för att skapa förutsättningar så att vi kan fortsätta bedriva hockeyskola för alla, säger Jan Mellgren.

Vi är GBG