Grusade framtidsutsikter för isbana i Frölunda

Läckande rör satte stopp för skridskoåkningen på Ruddalens skrinnarbana i vinter och nu växer oron för banans framtid. – Den är väldigt viktig för många, säger Yvonne Lind, som nu lyfter frågan i ett Göteborgsförslag.

  • Publicerad 07:56, 22 jan 2020

Det är viktigt att vara hållbar i beslut som fattas.

I fjol var det bandybanan som tvingades stänga på grund av läckor i kylsystemet. Denna säsong är det istället skrinnarbanans tur att stå utan is. Detta på grund av risk för att anläggningen ska läcka ammoniak eftersom rören är omkring 40 år gamla.

Den ovalformade banans framtid är nu osäker sedan Idrotts- och föreningsnämnden i december beslutade att Ruddalens idrottsanläggning inte bara ska upprustas, utan även utredas.

Vad förvaltningen kommer fram till återstår att se, men redan nu växer oron för att skrinnarbanans dagar ska vara räknade.

Över 800 röster

Det har fått medlemmar i Göteborgs Långfärdsskridskoklubb att lämna in ett Göteborgsförslag där man vädjar om att bevara den 400 meter långa skrinnarbanan, Göteborgs enda i sitt slag.

– Här tränar vi bland annat åkteknik på ett sätt som är svårt att göra någon annanstans. Dessutom är banan värdefull som mötesplats för hela staden och viktig för att främja rörelse hos barn och unga, säger Yvonne Lind, en av initiativtagarna.

Förslaget som lämnades in den 12 januari har redan fått över 800 röster, vilket innebär att det kommer att tas upp av ansvarig politisk nämnd.

Hållbara beslut

Andreas Nilsson, enhetschef och ansvarig för anläggningen i Ruddalen ser det som positivt att man nu tar ett helhetsgrepp kring anläggningens utveckling.

– Det är en möjlighet att fånga upp behov och intressen så att man är hållbar i beslut som fattas. Det är ändå skattemedel som finansierar våra verksamheter.

Tills vidare får all skridskoåkning samsas på bandybanan och isrinken, vilket Andreas Nilsson upplever fungerat bra.

– Det har varit viktigt att säkerställa att befintliga isytor kommer att finnas kvar.

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Corona snuvade Stefan Livh på radiosorti

Berättar om livet i karantän. 31 mars var hans sista dag på jobbet som programledare på Sveriges Radio. Men corona och karantän har hindrat honom från det. – Jag vet inte när mitt sista program blir, säger Stefan Livh.tisdag 7/4 16:23

DEBATT

"100 procent passion och lokalt engagemang"

Chefredaktören. Trots coronakrisen fortsätter vi att leverera högkvalitativ lokal journalistik hem till dig varje vecka. Även om tidningen inte är lika lokallokal som du är van vid.fredag 10/4 10:50

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57