Festligt. Här är allt du kan göra på Nya Hovås höstfest. Foto: Gabriel Tjulander

Guide: Så blir Nya Hovås höstfest

Förra årets höstfest i Nya Hovås blev succé, nu är det dags igen. Här är hela programmet med allt som händer under dagen.

  • Publicerad 15:40, 27 sep 2019

Det vankas höstfest i Nya Hovås igen. Lördagen den 28 september kommer Nya Hovås fyllas med musik, aktiviteter och goda smaker. Mitt på torget kommer en 5-kamp att hållas som tar dig på en tur runt i området.

Musikmässigt bjuds det på allt från akustisk folkmusik till jazz och bluegrass. För de lite yngre besökarna kommer Longkalsong ta plats på scenen och stå för underhållningen.

Bara ett stenkast från torget, nere i gradängen, kommer en träskulptör karva fram ett unikt konstverk med endast en motorsåg till sin hjälp.

Dagens program

5-kamp: Utmana vänner eller familj i vår 5-kamp. Med utgång från torget tar ni er igenom alla kampens grenar. Utmanande för både barn och vuxna.

Stinsentåget: Det här tåget tar dig runt i området, upp på Uggleberget och till och med över till andra sidan 158:an. Stinsen avgår från Hovås allé varje halvtimme med start kl. 10.00.

Motorsågskonst: Att skapa skulpturer med motorsåg är inte några konstigheter för konstnärerna på Edsholm, som under dagen skapar ett unikt Nya Hovås-konstverk.

Porträttmålning: Aspirerande konstnärer är på plats och målar porträtt av de besökare som kommer förbi.

Mat:

Jammin’ Jamaican Soulfood tar det karibiska köket till Nya Hovås för dagen med foodtruck.

Den Gröna Kaffebilen erbjuder utöver kaffe även andra varma drycker så gott som något gott och sött att knapra på till.

Nakhon är det snabbaste sättet att ta dig till Thailand på från Nya Hovås. Åtminstone kulinariskt. Räkna med goda thailändska smaker här.

Sociale flyttar ut på torget och kommer att stå för något riktigt trevligt i smakväg även på Höstfesten.

Vi är GBG

    Vi är GBG