Festhelg. Körfest med Cor de Teatre Jones från Katalonien, Min Stora Sorg på Statement eller Blåvitt… helgen bjuder på möjligheter. Foto: Pressbild/Kai Martin

Guiden: Festerna du inte får missa i helgen!

Helg och Göteborg bjuder på fest. Oavsett om det handlar om körfest, syntfest eller fotbollsfest. Eller varför inte passa på att fynda secondhand… Göteborg Direkt bjuder på de bästa tipsen för helgen

  • Publicerad 11:25, 20 sep 2019

Körfest

Vad: Cor de Teatre Joves är en ungdomskör från Banyoloes norr om Barcelona. Kören på 25 ungdomar startades efter att körledaren David Costa kommit i kontakt med sångensemblen Amanda på 90-talet och blivit inspirerad. Nu gästar den spanska kören Göteborg med omnejd. Kvällen delas med Unga Amanda.

Var: Hagakyrkan.

När: Lördag 21 september, 18.00 och 21.00.

Info: Hittar du här!

Syntfest

Vad: Anna Öberg har ett förflutet som musiker inom elektroniska indiekretsar på 80- och 90-talen i bandet Ladomir i Göteborg. Efter att ha lagt musiken på hyllan i många år gjorde hon en storstilad comeback som soloartist med albumet "Härsknar". 2019 var hon tillbaka med uppföljaren "Va fan har jag gjort". Nu delar hon scen med sitt band tillsammans med The Guilt och Unsynced.

Var: Truckstop Alaska.

När: Fredag 20 september, dörrarna öppnas 21.00 (endast medlemmar).

Info: Hittar du här!

Fotbollsfest

Vad: IFK Göteborg åkte rejält på pumpen mot Hammarby i Stockholm. Nu är det upp till bevis för laget som möter Sirius. Visserligen är blåvitt kraftigt åderlåtet efter försäljningar av viktiga pjäser, men efter en veckas vila borde tränaren Poya Asbaghi ingjutit både mod och trygghet hos spelarna.

Var: Gamla Ullevi.

När: Lördag 21 september, 18.00.

Info: Hittar du här!

Ställningstagande

Vad: Förra året skapade Statementfestivalen, som var bara för kvinnor, icke-binära och transpersoner, uppmärksamhet inte bara inom rikets gränser. Med det enkla kravet att folk skulle få gå på festival i fred utan att riskera att utsätta för sexuella trakasserier eller sexuellt våld blev det en succé på Bananpiren. I år väljer evenemanget att åka på turen. Först ut är Göteborg med artisterna Mapei, Min Stora Sorg, Amwin, Ina Lundström och Therese Sandin tillsammans med plattvändarna Alice B, DJ Miss Jen och Livets Elektriska. Konferencier är festivalens initiativtagare Emma Knyckare.

Var: Pustervik.

När: Lördag 21 september, dörrarna öppnas 20.00.

Info: Hittar du här!

Secondhandfest

Vad: Under rubriken Secondhand saturday görs en satsning på försäljning av secondhand. Köp av nya kläder och skor är den konsumtionstrend som avtar mest i Sverige. Samtidigt ökar intresset för att handla just secondhand/vintage. Därför ordnas nu en loppis där man kan sälja eller köpa kläder eller inredning. Varor köps i befintligt skick, inga returer eller reklamationer är möjliga. Glöm ej ta med din egna miljövänliga påse!

Var: Vinterträdgården, Posthotellet.

När: Lördag 21 september, 10.00–16.00.

Info: Hittar du här!

Vi är GBG

    Vi är GBG