Första maj. Här kan du demonstrera på första maj. Foto: Mostphotos

Guiden: Här kan du demonstrera på första maj

Den första maj kommer ropen skalla från de årliga demonstrationstågen. Här är guiden till de större demonstrationerna i Göteborg.

  • Publicerad 17:50, 30 apr 2018

Kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson talar för Socialdemokraterna på första maj. Foto: Socialdemokraterna

Socialdemokraterna...

...börjar dagen med familjefest på Olof Palmes plats utanför Folkets hus vid Järntorget. Klockan 15.30 ställer de upp på Haga Nygata och förstamaj-tåget börjar röra sig klockan 16:30 och avslutas på Götaplatsen med tal av Kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson och Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande för LO.

Riksdagsledamot Maj Karlsson talar för Vänster partiet på första maj. Foto: Sveriges riksdag

Vänsterpartiet...

...har en fullspäckad dag fram för sig som startar klockan 11.00 med en manifestation på Masthugstorget till minne av de Spanienfrivilliga. Sedan är det samling och uppställning 13.30 på Andra Långgatan och demonstartionståget avgår klockan 14.00 mot Gustaf Adolfs torg.

Väl där kommer riksdagsledamot Maj Karlsson (V) att hålla till och så även Amanda Nyberg, ordförande för Ung Vänster i Göteborg och Bohuslän.

Mot slutet av dagen klockan 17.00 kommer det hålla en fest på Folket hus. Inträde 50 kronor.

Första maj-talare för Kommunistiska partiet är Ulf Nilsson, förstanamn på partiets vallista. Foto: Kommunistiska partiet

Kommunistiska partiet...

...samlas för första maj-tåg på Linnégatan vid Järntorget som avgår traditionsenligt mot Kungstorget klockan 14.00.

Första majtalare är Ulf Nilsson, förstanamn på Kommunistiska partiets vallista i Göteborg och Ingrid Frejd, andranamn på vallistan.

Första maj. Bilden har inget med Syndikalisterna att göra. Foto: Mostphotos

Syndikalisterna...

... samlas på Masthuggstorget klockan 12.30 för att klockan 13.00 tåga genom Järntorget, Vasa och vidare till Bältespännarparken där det vankas uppträdanden och tal.

För mer info om Syndikalisternas program klicka här.

Riksdagskandidat, Gudrun Schyman (FI), talar för Feministiskt initiativ på första maj. Foto: Feministiskt initiativ

Feministiskt initiativ...

...börjar sin dag klockan 10.45 på Järntorget med tal från Martin Jordö, ekonomipolitisk talesperson, och Teysir Subhi, riksdagskandidat. Där efter tågar de mot Millenieplatsen, klockan 11.30, där Gudrun Schyman, riksdagskandidat håller sitt tal. Artisten och aktivisten Anja Erika uppträder därefter med sin musik.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG