Polisen har hittat guld som stals i Utby i lördags. Foto: Mostphotos

Guldbytet hittat efter Utbyrånet

Polisen har ännu inte gripit någon för rånet mot en guldhandlare i Utby i helgen. Däremot har delar av bytet återfunnits i terrängen kring affärscentrat Allum i Partille.

  • Publicerad 12:08, 9 apr 2018

Mannen som varit på Kvibergs marknad för att köpa eller sälja guld befann sig i sin bil när rånarna slog till i lördags.

– De befann sig i anslutning till hans bostad. Där stal de guldföremålen som låg i påsar eller säckar i hans bil, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

I samband med rånet ska mannen ha skjutits i benet. Han ska också ha krockat med en av gärningsmännens bilar, vilket ledde till att några av gärningsmännen rånade en annan bilist på en silvrig Volvo V70.

– En av flyktbilarna påträffas sedan i närheten av Allum. Man har även hittat allt eller delar av stöldgodset i terrängen där omkring. Om de tappat det eller slängt ut det vågar jag inte säga, fortsätter Thomas Fuxborg.

Gärningsmännen ska, i likhet med rånet mot en juvilerarbutik i Angereds centrum, ha varit iklädda vita skyddsoveraller. Både helikopter och flera polispatruller sattes in i sökandet. Ingen har ännu gripits.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG