Inspiration. Spelarna i Askims IK:s F10-lag fick känna på segerns sötma när vinstpokalen i UEFA Women's Champions League kom på besök till Kobbens IP. Foto: Johan Hafström

Guldfeber när pokalen besökte Askims IK

Att i framtiden få kamma hem vinstpokalen i UEFA Women's Champions League, det vore drömmen för Askims IK:s F10-lag. Förra tisdagen fick de besök av både Göteborgs fotbollförbund och den eftertraktade pokalen.

  • Publicerad 12:20, 16 maj 2021

Vi hade dessutom hållit besöket hemligt, så det blev en glad överraskning

Den 16:e maj spelas en av fotbollsvärldens mest prestigefulla matcher på Gamla Ullevi i Göteborg - finalen i UEFA Women´s Champions League.

För första gången spelas finalen på svensk mark.

Då möts engelska ligaledarna Chelsea FC och spanska ligaledarna FC Barlelona.

Inför finalen, i syfte att engagera och inspirera fler tjejer att spela fotboll åkte Göteborgs fotbollförbund ut till tre utvalda klubbar för att visa upp vinstpokalen.

– Tanken var från början att ha någon form av "fanzone" i Nordstan och visa upp pokalen, men den idén gick bort i och med coronarestriktionerna. Därför fick vi tänka om, säger Anette Wigerud på förbundet.

De är årets fotbollsförening i Göteborg

Vinstdrömmar

Förra tisdagen, den 4 maj, hade turen kommit till Askims IK:s F10-lag i Kobbegården och det blev ett minst sagt minnesvärt besök på Kobbens IP.

– Det blev såklart väldigt populärt. Vi hade dessutom hållit besöket hemligt, så det blev en glad överraskning, säger tränaren Johan Gabrielsson.

Han menar att det varit en dröm för de 11-åriga spelarna att någon gång få hålla i pokalen som delas ut till världens bästa damlag i fotboll.

För F10-laget i Askims IK väntar inom kort den första seriematchen mot IF Väster, efter att de två första matcherna ströks på grund av restriktionerna.

– De ser väldigt mycket fram emot att komma igång igen och har även fått lite extra inspiration efter det här besöket, säger Johan Gabrielsson.

Fotbollstörsten släckt – för åtta fans

Vi är GBG

    Vi är GBG