Guldkantad galapremiär på Min Ort

Limousin, galaklänningar och röda mattan. Det var flärd när Min Ort - A Ghost Story, som utspelar sig i Biskopsgården, hade premiär på Stora teatern.

  • Publicerad 12:02, 5 jun 2018

Guldballongerna som kantar röda mattan vajar i vinden. Limousinen rullar in framför Stora teatern och initiativtagaren Said William Legue ler brett när han öppnar dörren för skådespelarna.  

Applåderna är nästan öronbedövande. Mobilkamerorna klickar.

Snart åtta år gamla Nova Waros från Hisingen ler lite förläget, men stolt.

– Det var jättekul, säger hon när hon har gått röda mattan in på teatern.

– Men nervöst när alla tog kort på en, säger kompisen Leona Alfredsson. Det visste jag inte att de skulle göra.

– Jag blev inte så rädd faktiskt, säger Nova Waros. För jag har uppträtt på Liseberg en gång.

Min Ort - A Ghost Story  är den tredje Min Ort-filmen och handlar om ungdomar i Biskopsgården men också från andra delar av Göteborg. Stadsdelen Västra Hisingen har finansierat filmen.

Det har varit snabba ryck. Castingen hölls i slutet av mars, filmen spelades in under påsklovet i början av april och nu är filmen klar. Det var den tvungen att bli, Stora teatern var nämligen fullbokad.

– Filmen blev klar för fyra dagar sedan, skrattar regissören Johan Melin.  Jag är jättenöjd med den. Såhär i efterhand tycker jag att det var bra att det har varit snäv deadline, men för en vecka sedan önskade jag mig mer tid.

En efter en anländer skådespelarna till Stora teatern och möts av publikens applåder. En vän till Said, som arbetar som designer i Paris, har tagit med sig galaklänningar till tjejerna som medverkat i filmen.  

22 år gamla Abdi Ali från Kortedala/Bergsjön är klädd i kostym. Han är numera rutinerad premiärräv. Det här är nämligen den andra Min Ort-filmen han är med i.

– Det känns jättebra att den är klar, säger han. Jag har utvecklats jättemycket som skådespelare och har träffat människor från olika länder som brinner för skådespeleri.

Han tittar ut över folkhavet. Familj och vänner till barn och ungdomar från Bergsjön, Biskopsgården och Torslanda trängs med varandra intill röda mattan.

– Det betyder jättemycket att de olika orterna förenas såhär, säger han. Där det inte är något hat utan bara mycket kärlek.

Min Ort

Min Ort genomför projekt som bygger på att uppmärksamma, motivera, inkludera och främja ungdomar i olika områden för att känna samhörighet och mening.

Min Ort - A Love Story handlade om ungdomar i Bergsjön. Finansierades av Göteborg film festival och Familjebostäder.

Min Ort - This is Sweden handlade om ungdomar på Hisingen. Finansierades av Ungdomssatsningen Hisingen.

Min Ort - A Ghost Story handlar om ungdomar i Biskopsgården men också från andra delar av Göteborg. Finansieras av stadsdelen Västra Hisingen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Livsfarliga leken – hoppar från Götaälvbron

Nyheter Polisen: Tänk på konsekvenserna. Under söndagseftermiddagen pågick ett sökande efter en ung man som hade hoppat från Götaälvbron - troligtvis på lek eller som en utmaning. Farligt och ett slöseri med resurser är polisens kommentar.måndag 20/8 16:32

Pojke förlamad efter misslyckat ryggmärgsingrepp

Nyheter Skickades hem från Sahlgrenska Ett barn drabbades av förlamning i benen efter att personal på Sahlgrenska sjukhuset misslyckats med att sätta en ryggmärgskateter. Enligt en lex Maria-anmälan hade barnet klagat på ryggont efteråt...måndag 20/8 13:14

Black Ribbon Day uppmärksammas i Göteborg

Nyheter En minneskväll för krigets offer Black Ribbon Day högtidshålls för första gången i Göteborg. Dagen uppmärksammas i hela Europa för att minnas offren för totalitära regimer.måndag 20/8 11:42

Strandvägen har hittat adressen med nya albumet

Nyheter Göteborgsbandet Strandvägen och löften går inte alltid hand i hand. Men nu kommer verkligen gruppens tredje album. Sju år efter det senaste.måndag 20/8 9:30

Bokrisen: "Jag har inte rätta kontakterna"

Nyheter Bostadskrisens Göteborg. Towe Breuss, 27 år, stod innan sommaren inför ett kritiskt läge. Hon skulle inte längre kunna bo kvar hos sin syster och hon tvingades ut i bostadssökandet utan att riktigt veta vart eller vart hon...måndag 20/8 5:30

GUIDE: Så vill partierna i Göteborg lösa bokrisen

Nyheter Partitopparnas råd till unga bostadslösa 220 000 står i kö för en bostad i Göteborg. Är du en av dem eller tycker du att bostadsbristen är en viktig valfråga? Här är guiden som hjälper dig att hitta rätt parti inför höstens kommunalval. Du...söndag 19/8 12:21

Bostadsenkät Vänstern

Nyheter söndag 19/8 12:09

Bostadsenkät Vägvalet

Nyheter söndag 19/8 12:09

Vi är GBG