Guldkantad galapremiär på Min Ort

Limousin, galaklänningar och röda mattan. Det var flärd när Min Ort - A Ghost Story, som utspelar sig i Biskopsgården, hade premiär på Stora teatern.

  • Publicerad 12:02, 5 jun 2018

Guldballongerna som kantar röda mattan vajar i vinden. Limousinen rullar in framför Stora teatern och initiativtagaren Said William Legue ler brett när han öppnar dörren för skådespelarna.  

Applåderna är nästan öronbedövande. Mobilkamerorna klickar.

Snart åtta år gamla Nova Waros från Hisingen ler lite förläget, men stolt.

– Det var jättekul, säger hon när hon har gått röda mattan in på teatern.

– Men nervöst när alla tog kort på en, säger kompisen Leona Alfredsson. Det visste jag inte att de skulle göra.

– Jag blev inte så rädd faktiskt, säger Nova Waros. För jag har uppträtt på Liseberg en gång.

Min Ort - A Ghost Story  är den tredje Min Ort-filmen och handlar om ungdomar i Biskopsgården men också från andra delar av Göteborg. Stadsdelen Västra Hisingen har finansierat filmen.

Det har varit snabba ryck. Castingen hölls i slutet av mars, filmen spelades in under påsklovet i början av april och nu är filmen klar. Det var den tvungen att bli, Stora teatern var nämligen fullbokad.

– Filmen blev klar för fyra dagar sedan, skrattar regissören Johan Melin.  Jag är jättenöjd med den. Såhär i efterhand tycker jag att det var bra att det har varit snäv deadline, men för en vecka sedan önskade jag mig mer tid.

En efter en anländer skådespelarna till Stora teatern och möts av publikens applåder. En vän till Said, som arbetar som designer i Paris, har tagit med sig galaklänningar till tjejerna som medverkat i filmen.  

22 år gamla Abdi Ali från Kortedala/Bergsjön är klädd i kostym. Han är numera rutinerad premiärräv. Det här är nämligen den andra Min Ort-filmen han är med i.

– Det känns jättebra att den är klar, säger han. Jag har utvecklats jättemycket som skådespelare och har träffat människor från olika länder som brinner för skådespeleri.

Han tittar ut över folkhavet. Familj och vänner till barn och ungdomar från Bergsjön, Biskopsgården och Torslanda trängs med varandra intill röda mattan.

– Det betyder jättemycket att de olika orterna förenas såhär, säger han. Där det inte är något hat utan bara mycket kärlek.

Min Ort

Min Ort genomför projekt som bygger på att uppmärksamma, motivera, inkludera och främja ungdomar i olika områden för att känna samhörighet och mening.

Min Ort - A Love Story handlade om ungdomar i Bergsjön. Finansierades av Göteborg film festival och Familjebostäder.

Min Ort - This is Sweden handlade om ungdomar på Hisingen. Finansierades av Ungdomssatsningen Hisingen.

Min Ort - A Ghost Story handlar om ungdomar i Biskopsgården men också från andra delar av Göteborg. Finansieras av stadsdelen Västra Hisingen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Därför hamnar vissa stadsdelar i skymundan

Nyheter Förändrad syn på stadsplanering Entreprenörsurbanism. Det är anledningen till att vissa stadsdelar hamnar i skymundan när Göteborg storsatsar. Det menar Catharina Thörn, som forskar på stadsutveckling vid Göteborgs universitet.lördag 20/10 10:15

Helgtips: Allt från hemskheter till humor

Nyheter Göteborg Direkt guidar dig till den bästa helgen Hyllade Tilde firar med releasekalas. Liseberg skrämmer vettet ur sina besökare. Marika Carlsson får publiken att skratta käkarna ur led. Dessutom Kulturnatta. Helgen är alltså späckad med...fredag 19/10 11:18

Dagens namn – 19 oktober

Nyheter FILM Glöm inte att gratulera dina nära och kära på namnsdagen!fredag 19/10 10:30

Bilbrand på Hisingen - två bilar totalförstörda

Nyheter Svartklädda män sågs fly platsen Två bilar sattes i brand i natt på Hisingen. Vittnen ska ha sett flera svart klädda personer vid platsen och bilarna ska ha totalförstörts.fredag 19/10 8:32

Bedrägeribrotten ökar kraftigt i Göteborg

Nyheter "Även vi här i region Väst ser att bedrägeribrotten ökar" I juni dömdes en man i Göteborg för id-kapning, ett brott som enligt polisen blir allt vanligare. Under första halvåret 2018 har hela 752 000 bedrägeribrott anmälts i landet.fredag 19/10 5:30

Kvinnor vinnare på arbetsmarknaden i Västra Götaland

Nyheter "Ett steg mot en mer jämställd arbetsmarknad" Kvinnorna är vinnarna när det kommer till att byta jobb i Västra Götaland. Trenden att fler över 50 får jobb håller i sig och ökar med 15 procent visar nya siffror från Trygghetsrådet.torsdag 18/10 17:01

Göteborgsforskare söker svar på Mars

Nyheter Kan hjälpa framtida resor Det finns många frågor som saknar svar när det gäller den röda planeten Mars. Men nu hoppas göteborgsforskaren Andreas Johnsson finna svaret på några.torsdag 18/10 13:30

Dagens namn – 18 oktober

Nyheter FILM Glöm inte att gratulera dina nära och kära på namnsdagen!torsdag 18/10 10:30

Apglädjen: Goeldisapan tillbaka i regnskogen

Nyheter FILM Goeldisapan som försvann från Universeum och sedan hittades på Mcdonalds i Västra Frölunda har nu konstaterats helt frisk och får nu återvända till sitt gamla hem inne i Universeums regnskog.torsdag 18/10 9:50

Fortsatt fritt fram för skolfoto i Göteborg

Nyheter Varje enskild rektor bestämmer. Flera kommuner har beslutat att inte tillåta skolfotografering efter införandet av GDPR. Men för skolorna i Göteborg är det fortfarande fritt fram.torsdag 18/10 5:30

Vi är GBG