Guldkantad galapremiär på Min Ort

Limousin, galaklänningar och röda mattan. Det var flärd när Min Ort - A Ghost Story, som utspelar sig i Biskopsgården, hade premiär på Stora teatern.

  • Publicerad 12:02, 5 jun 2018

Guldballongerna som kantar röda mattan vajar i vinden. Limousinen rullar in framför Stora teatern och initiativtagaren Said William Legue ler brett när han öppnar dörren för skådespelarna.  

Applåderna är nästan öronbedövande. Mobilkamerorna klickar.

Snart åtta år gamla Nova Waros från Hisingen ler lite förläget, men stolt.

– Det var jättekul, säger hon när hon har gått röda mattan in på teatern.

– Men nervöst när alla tog kort på en, säger kompisen Leona Alfredsson. Det visste jag inte att de skulle göra.

– Jag blev inte så rädd faktiskt, säger Nova Waros. För jag har uppträtt på Liseberg en gång.

Min Ort - A Ghost Story  är den tredje Min Ort-filmen och handlar om ungdomar i Biskopsgården men också från andra delar av Göteborg. Stadsdelen Västra Hisingen har finansierat filmen.

Det har varit snabba ryck. Castingen hölls i slutet av mars, filmen spelades in under påsklovet i början av april och nu är filmen klar. Det var den tvungen att bli, Stora teatern var nämligen fullbokad.

– Filmen blev klar för fyra dagar sedan, skrattar regissören Johan Melin.  Jag är jättenöjd med den. Såhär i efterhand tycker jag att det var bra att det har varit snäv deadline, men för en vecka sedan önskade jag mig mer tid.

En efter en anländer skådespelarna till Stora teatern och möts av publikens applåder. En vän till Said, som arbetar som designer i Paris, har tagit med sig galaklänningar till tjejerna som medverkat i filmen.  

22 år gamla Abdi Ali från Kortedala/Bergsjön är klädd i kostym. Han är numera rutinerad premiärräv. Det här är nämligen den andra Min Ort-filmen han är med i.

– Det känns jättebra att den är klar, säger han. Jag har utvecklats jättemycket som skådespelare och har träffat människor från olika länder som brinner för skådespeleri.

Han tittar ut över folkhavet. Familj och vänner till barn och ungdomar från Bergsjön, Biskopsgården och Torslanda trängs med varandra intill röda mattan.

– Det betyder jättemycket att de olika orterna förenas såhär, säger han. Där det inte är något hat utan bara mycket kärlek.

Min Ort

Min Ort genomför projekt som bygger på att uppmärksamma, motivera, inkludera och främja ungdomar i olika områden för att känna samhörighet och mening.

Min Ort - A Love Story handlade om ungdomar i Bergsjön. Finansierades av Göteborg film festival och Familjebostäder.

Min Ort - This is Sweden handlade om ungdomar på Hisingen. Finansierades av Ungdomssatsningen Hisingen.

Min Ort - A Ghost Story handlar om ungdomar i Biskopsgården men också från andra delar av Göteborg. Finansieras av stadsdelen Västra Hisingen.

Vi är GBG