Snart 80-åriga Terttu Urholm har lett gymnastikklasser i 50 och än finns det inga planer på att lägga av. Foto: Kristian Risenfors

Gymnastikikon hyllas efter 50 år som ledare

Mer än halva livet har Terttu Urholm ägnat åt gymnastiken snart 80 år fyllda och några planer på att sluta har hon inte. – Det här är hela mitt liv, säger Terttu Urholm.

  • Publicerad 18:00, 20 apr 2017

I torsdags på säsongsavslutningen för seniorgymnastiken, på sportarenan i Frölunda, uppvaktade vänner och deltagare Terttu med överaskningsfika för att fira hennes 50 år inom gymnastiken.

– Jag har gått hos henne sedan 1978 och det här är ju friskvård som hon ger oss, det är tack vara henne att vi blivit så här gamla, säger Ingeborg Svensson, deltagare.

Mer än bara gympa

Och gymnastiken är minst lika viktig för Terttu som för deltagarna. För 17 år sedan gick hennes man bort och sedan dess har gymnastiken kommit att spela en allt större roll i hennes liv.

– Jag kommer ursprungligen från Finland och har inga gamla kompisar här så för mig är gympan otroligt viktig socialt – det här är mitt liv och jag älskar det, säger Terttu.

En bra träningsform

Efter sommaruppehållet hoppas hon kunna fortsätta leda gymnastiken för enligt Terttu är det den perfekta träningsformen när man börjar bli till åren och en av anledningarna till att hon fortfarande kan vara aktiv.

– Som äldre är det jätteviktigt att träna balans och mjuka upp leder och muskler. Jag ser till att vi går igenom hela kroppen. Jag skulle råda alla som vill hålla sig i form att börja med gymnastik, säger Terttu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG