Anfallare. Alexander Søderlund, 32 år klar för BK Häcken. Foto: BK Häcken

Häckens förstärkning: Norsk spjutspets

Häcken fortsätter att forma laget inför säsongen. Norske anfallaren Alexander Søderlund har precis skrivit på ett två-årskontrakt med det gulsvarta Hisingslaget.

  • Publicerad 11:21, 23 feb 2020

Det ska bli roligt att få vara med på BK Häckens resa?

32-åringen, lämnar alltså norska Rosenborg BK för ett två-årskontrakt i BK Häcken.

– Jag har varit med om en hel del i min karriär och bland annat vunnit en serie guld i Norge med Rosenborg. Förhoppningsvis kan jag ta med den erfarenheten jag har och vara med och bidra till att ta BK Häcken till den absoluta toppen. Vi ska vara med och fightas om medaljerna, säger Alexander Søderlund i ett pressmeddelande.

Men förutom en fotbollskarriär i Norge – där han bland annat 2015 vann skytteligan med 22 mål och spelat 32 A-landskamper – har fotbollen tagit Alexander Søderlund ut i Europa.

2016 såldes anfallaren till Frankrike och Saint-Étienne. Han gjorde sitt första mål för klubben mot Lyon och efter tre säsonger såldes han tillbaka till Rosenborg, där han nu huserat under 2018 och 2019.

16-åringen från Biskopsgården tar plats i Häckens A-lag

– Vi har letat efter offensiv förstärkning och velat komplettera truppen med en spetsspelare. Det tror vi att vi har hittat i Søderlund. Han är van att spela som ensam nia och kan göra mål på alla möjliga sätt. En hårt arbetande anfallare med stor erfarenhet som vi tror kommer passa bra in i vårt spelsystem, säger sportchef Sonny Karlsson.

Alexander Søderlund ser framemot flytten till Hisingen.

– Det fanns en del andra erbjudanden att ta ställning till men jag kände att BK Häcken var det bästa alternativet. Både för mig och min familj. Det känns som att vi kan bygga något tillsammans här och det ska bli roligt att få vara med på BK Häckens resa, säger han.

Här är Häckens nya 2020-lag

Alexander Søderlund är spelklar till matchen mot Gais på söndag.

Fakta Alexander Søderlund

Ålder: 32 år.

Längd: 187 cm.

Vikt: 86 kg.

Tidigare klubbar: Haugesund, Vard Haugesund, Virtus Lanciano, Treviso, UR Namur (lån), Botev Plovdiv (lån), FH (lån), Lecco, Saint-Étienne, Rosenborg.

Övriga meriter: Under fem säsonger, över två sejourer, i Rosenborg, seplade Alexander 118 matcher och gjorde 55 mål.

Källa: BK Häcken.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG