Hagas musbutiker har blivit vandaliserade

Två av de tre musbutikerna som glatt förbipasserande i Haga har förstörts. "Det var väldigt jobbigt att se", säger Staffan Lindholm, konstnären som gjort butikerna.

  • Publicerad 10:38, 9 okt 2017

Staffan Lindholm är konstnären bakom de tre små inrättningarna i Haga som vi uppmärksammade i slutet av förra veckan: en MC-butik, en skoaffär och ett konstgalleri i musstorlek.

Men säg den glädje som varar. Under helgen har någon sparkat sönder MC-butiken och helt plockat bort konstgalleriet. Staffan Lindholm upptäckte det under måndagsmorgonen.

– Det var väldigt jobbigt att se. Ledsamt. Och tråkigt för barn och andra förbipasserande att det är borta, säger han.

Att MC-butiken förstörts avsiktligt råder inget tvivel om enligt Staffan Lindholm.

– Någon har sparkat sönder den. Det är bara smulor kvar, säger han.

MC-butiken och skoaffären var placerade i igenmurade ventilationshål. Bakom konstgalleriet fanns någon sorts öppning, men galleriet var å andra sidan placerat med luft runtomkring.

– Inget var ventilationshämmande, säger Staffan Lindholm.

Varje liten butik har tagit honom ett par dagar att göra. Konstgalleriet innehöll exempelvis sju eller åtta små tavlor; miniversioner av Staffan Lindholms egna konst.

Nu kommer han reparera MC-butiken. Dessutom lovar han stadens minsta invånare att två nya etablissemang är på gång.

Imponerade tyskar

När vi når honom under måndagsmorgonen sitter han på ett kafé i närheten av den lilla skobutiken som fortfarande är intakt. Samtalet avbryts en kort stund när en busslast tyska turister stannar till och tittar på miniaffären.

– De var imponerade, berättar Staffan efter att ha bytt några ord med tyskarna.

Förutom Göteborg Direkt har både GP och GT uppmärksammat Staffans minikonst i Haga de senaste dagarna, och i sociala medier har de glada tillropen varit många.

– Det har varit överväldigande. Det är inget jag räknat med över huvud taget, säger Staffan Lindholm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG