Foto: Michael Erhardsson/ Mostphotos

Håkan historisk – fyra utsålda Ullevikonserter på en sommar

Under onsdagen släpptes biljetter till Håkan Hellströms tredje jubileumskonsert på Ullevi. Precis som vid biljettsläppen till de två första konserterna sålde biljetterna slut direkt. Då kom släppet till en fjärde konsert. Som nu också är slutsåld.

  • Publicerad 11:17, 28 aug 2019

Det var många som hade ställt klockan i dag. Både olyckliga som inte fick biljett vid de förra släppen och hardcore-fansen som satsar på biljetter till alla Håkan Hellströms Ullevikonserter nästa sommar. Biljetterna till Håkans tredje jubileumskonsert släpptes klockan 10 på onsdagen.

Nu släpps Håkan-biljetterna

Släppen till de två första sommarspelningar – 12 och 13 juni 2020 – sålde slut direkt. Så blev det även vid släppet till den tredje konserten 28 augusti 2020. Redan efter tjugo minuter var det fullbokat.

Då kom nyheten om en fjärde konsert 29 augusti 2020 och biljetterna släpptes direkt för att lika snabbt sälja ut. Fyra utsålda konserter, vilket är rekord för Ullevi.

Precis som vid biljettsläppen i fredags blev trycket återigen för högt på Ticketmasters sajt. Många blev utkastade när de trodde att biljettköpet var klart. Många skrev sin frustration i kommentarsfältet på biljettförsäljarens facebooksida. En person skriver:

”Va fan håller ni på med egentligen? Ni sa ju att ni hade ordnat problemet som var vid förra släppet men nu var det ju exakt likadant igen! Kom in direkt klockan 10 och blev utkastad vid betalning. Precis som jag blev förra gången! Det är så vansinnigt dåligt så det är fan inte sant.”

Fansens ilska mot biljetthaveriet

Håkan Hellström har redan publikrekordet på Ullevi. Med den fjärde konserterna blir han också historisk. Aldrig tidigare har en artist spelat fyra gånger under samma sommar på Ullevi.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Betala bättre när semestern blir sen"

Debatt. Vänsterpartiet Vänsterpartiet i Västra Götaland är oroliga för vårdpersonalens hälsa och hoppas att de kan få sin semester i sommar... söndag 31/5 13:00

KRÖNIKOR

Underskatta inte en fin tradition

Tradition. Man ska inte underskatt traditioners betydelse. Att ”ta studenten” och att fira detta med sina kamrater är en viktig sekulär ritual – en övergångsrit från ungdomsliv till vuxenliv. lördag 30/5 16:27

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57