ÅTERVÄNDER. Under tisdagen presenterade IFK Göteborgs styrelseordförande Mats Engström (t.v.) Håkan Mild (t.h.) som ny klubbchef. Foto: IFK Göteborg/Microsoft Teams

Håkan Mild får toppjobb i Blåvitt

Håkan Mild har varit både spelare och sportchef i IFK Göteborg. Nu återvänder han till klubben i en ny roll: som klubbdirektör.

  • Publicerad 11:10, 19 jan 2021

IFK Göteborgs fjolårssäsong blev tuffare än väntat. Flera trotjänare togs in för att vända trenden på plan men säsongen slutade ändå bara strax ovanför kvalplats.

Nu tar Blåvitt nya tag inför 2021 genom förändringar i klubbledningen. Håkan Mild, som tidigare varit både spelare och sportchef, återvänder i rollen som klubbdirektör och ersätter därmed Max Markusson. Enligt IFK Göteborgs ordförande, Mats Engström, lämnar Max Markusson frivilligt.

– Vi har gemensamt kommit fram till att det behövs ett nytt ledarskap, säger Mats Engström, på en digital pressträff på tisdagen.

Han beskriver att klubben de senaste åren befunnit sig i en omställningsperiod och att man nu ska gå in i en ny fas och därför tar in Håkan Mild.

– Jag är jätteglad att jag fick frågan och möjligheten att jobba i IFK Göteborg igen. Jag har varit i IFK under många år. Jag slutade som sportchef för sju år sedan, sedan har tiden gått otroligt fort, säger Håkan Mild.  

Håkan Mild har har varit en del av IFK Göteborg i nästan 30 år i olika roller. Trots det säger han att han blev lite överraskad när erbjudandet om jobbet som klubbdirektör kom.

– Samtidigt var det egentligen den enda rollen jag var intresserad av om jag skulle komma tillbaka, säger Håkan Mild.

De senaste åren har Håkan Mild hörts som fotbollsexpert i Radiosporten, samtidigt som han haft flera styrelseuppdrag i olika företag.

– Nu har jag en större repertoar för att hantera rollen som klubbdirektör, säger Håkan Mild.

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Det gäller när du handlar av Amazon

Konsument Konsument Har du köpt ett padelracket från Amazon men varan är defekt? Cassandra Larsson reder ut vad som gäller. tisdag 23/2 16:42

Debatt

Miljöpartiet: "Hedersvåldet lever kvar"

Debatt Fadimedagen 21 januari Det är nu 19 år sedan Fadime Şahindal mördades av sin egen pappa. Hon hade under många år med stort mod kämpat för den frihet som många tar för given. torsdag 21/1 14:20